Landbouwmuseum Tiengemeten opzoek naar vrijwilligers

0
575

3b709873-d03e-44ca-889b-6f028fa4bf77Tiengemeten – Het op het natuureiland Tiengemeten gevestigde Landbouwmuseum is recent deels een andere koers gaan varen als het gaat om de presentatie van de aanwezige én unieke Expo. Daarom is men naarstig op zoek naar NIEUWE VRIJWILLGERS. Tot voor kort liet het museum zien wat er in de periode 1925 tot en met ca. 1960 gebeurde in de Hoeksche Waard en vooral op het eiland Tiengemeten, toen daar op het eiland nog de gevestigde boerderijen in gebruik waren als producenten van zeer veel agrarische producten, zoals aardappels, tarwe, uien, vlas, etc.

Het Landbouwmuseum heeft ook een steeds betere en vastere binding met de eilandbeleving, vandaar dat er meer specifiek ingegaan wordt in aspecten uit de agrarische wereld. Vandaag de dag geven trends aan dat steeds veel meer mensen het van belang vinden wat ze eten, maar ook zeer geïnteresseerd zijn in de streekproducten die de Hoeksche Waard herbergt. Ook flora en fauna nemen steeds meer een grote plaats in bij gezinnen en families, denk aan bijen en akkerranden. Vaak wordt dat gekoppeld aan de opvoeding die men geeft aan het nageslacht.

Nieuwe vrijwilligers moeten van wanten weten

Daarom zoekt het Landbouwmuseum Tiengemeten nieuwe vrijwilligers – mannen én vrouwen – die hun steentje willen bijdragen aan de verdere uitbouw van dit unieke museum. Wij denken hierbij aan mensen met een brede kennis en interesse in de natuur, een agrarische achtergrond is ook een pré, maar niet direct nodig. Mensen uit het onderwijs of uit milieugroeperingen hebben vaak affiniteit met de natuur, hetgeen van groot belang is. Het is ook van belang dat men doordrongen is van het feit dat educatie en opvoeding van het nageslacht van groot belang is. Een museum als het Landbouwmuseum Tiengemeten kan daar een grote rol in spelen. De vrijwilligers komen terecht in een warm, amusant team. Daar waar nodig zullen er opleidingen gegeven worden en uiteraard is er een goede onkostenregeling en de vrijwilligers zijn verzekerd binnen het LMT. Onze vrijwilligers kunnen goed omgaan met publiek, beschikken over communicatieve en sociale vaardigheden. Ook wordt wederzijds respect op prijs gesteld en veel kameraadschap ervaren.

Het Landbouwmuseum heeft nauwe banden met het Rien Poortvlietmuseum. Indien u interesse heeft een belletje naar Henk van Hal ( 06 12 471 891) of een mailtje naar [email protected] en kijk alvast op www.landbouwmuseumtiengemeten.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.