6 Min Read

Er zijn van die dagen, je kent ze wel? Je staat ‘s-ochtends op en denkt: “Getverderrie, wat een trieste dag, het is nog donker, het is koud, ik wil weer terug naar bed”. En dan realiseer je je ineens….. Vandaag moet ik naar Spijkenisse…… Spijkenisse….. ooit een klein gezellig dorpje op het pittoreske Voorne-Putten, uitgegroeid tot een “metro”pool genaamd Nissewaard, met wijken met internationaal klinkende namen zoals; Waterland, De Akkers, Donk, Schenkel & (wat dacht je van) Het Sterrenkwartier, Maaswijk (niet te verwarren met Maaskantje)?

Spijkenisse, Spike-City, Spikri met voetbalclubs zoals Spijkenisse, Hekelingen, Botlek, Simonshaven(vooruit, die tellen we ook mee!) en……. SCO’63.  Het complex, Sportpark Oostbroek, van SCO’63 ligt aan het randje van Spijkenisse, vlakbij de Spijkenisserbrug. De brug die ook wel “De Brug der Zuchten” wordt genoemd. De brug die wel 500x per dag open en (helaas niet altijd) weer dicht gaat.

Enfin, om een lang verhaal (nog langer te maken), kort te maken.
Vandaag dus de wedstrijd SCO’63 – GOZ. Een duel met belangen. Beide teams moeten winnen om de aansluiting met de top in de 4e klasse H te houden. Verliezen is (voorlopig) afhaken……

De wedstrijd:
Onder leiding van (top)scheidsrechter, Tim van Diest, (zie de PS onderaan dit verslag) werd er omstreeks 14.30 uur afgetrapt (op het prachtige kunstgrasveld). Het team van trainer, Pascal van den Hoek, GOZ, was direct goed bij de les. Geleerd van eerdere wedstrijden waarbij al vroeg in de wedstrijd een tegendoelpunt moest worden geïncasseerd. Nu speelde GOZ zeer geconcentreerd, rustig aan de bal.
SCO’63 probeerde direct vol druk te geven maar GOZ gaf geen krimp. Vrij snel nam GOZ het initiatief over en moest SCO’63 zich terugtrekken op eigen helft. SCO’63 probeerde door middel van lange ballen om de behendige (kleine maar zeer kopsterke) spits onder de druk van GOZ uit te counteren maar echt gevaarlijk werden ze niet. Het wachten was op de openingsgoal van GOZ. En die viel ook……..

In minuut 24 een vloeiende aanval over veel schijven. Ala (het vroegere) Barcelona, tikki takki voetbal en ineens stond Victor Boere (GOZ) vrij voor de keeper van SCO’63. Niks balletje in de hoek geplaatst, geen stifje, geen drie-dubbel schaar maar gewoon…..
BOEM, knetterhard, recht op de keeper af…. Doelpunt.
De verdiende 0-1 was een feit.

“Kont”limenten
Ook de 0-2 in de 33ste minuut was een geweldig doelpunt. Ook nu weer ging er een vloeiende aanval aan vooraf en werd het koelbloedig afgemaakt door wederom Victor Boere. Zelfs de 0-3 en 0-4 waren nog mogelijk in deze 1ste helft maar pech, maar ook een beetje geluk, zorgden ervoor dat het 0-2 bleef. In de slotseconden van de 1ste helft namelijk kreeg SCO’63 een enorme kans op de aansluitingstreffer. Dit was geen 100% kans maar een 200% kans. Gelukkig voor GOZ heeft de “kont” van Bjarne Hagendoorn een enorme aantrekkingskracht. Een vrije schietkans (bij leeg doel) voor de spits van SCO’63 werd door Bjarne, glijdend, met zijn kont tegen gehouden.  Kontlimenten Bjarne😂

De enorme kans voor SCO’63 zo vlak voor rust was wel een seintje voor GOZ dat, hoewel GOZ met 2-0 voor stond, de wedstrijd nog niet gespeeld was.Het was dus zaak om ook in de 2e helft de zaken goed, geconcentreerd, onder controle te houden.

De 2e helft:
In de 2e helft een zeer gedreven SCO’63. Zij wilden, natuurlijk, zo snel mogelijk de aansluitingstreffer maken en dan…… gaan voor meer!

Zij werden hierbij (wel een beetje) “geholpen” door de scheidsrechter.
In een (sprint)duel, tussen de spits van SCO’63 en Bjarne Hagendoorn, richting de goal van GOZ, hield de spits van SCO’63 ineens in. De scheidsrechter (wellicht werd zijn zicht iets belemmerd door andere spelers) concludeerde dat er sprake moest zijn geweest van een overtreding door Bjarne Hagendoorn, floot….. en wees naar de stip. Protesten van Bjarne (en ander GOZ-spelers) waren tevergeefs. De penalty werd gegeven. Deze werd loeihard ingeschoten en zo stond de 1-2 op het (kapotte) scorebord.

Voor SCO’63 was er nog voldoende tijd om voor een resultaat te gaan, voor GOZ zaak om de boel gesloten te houden en de voorsprong vast te houden.

En GOZ hield het ook vol. Om eerlijk te zijn, zelfs met gemak. Trainer Pascal paste enkele wissels toe die zorgde voor meer zekerheid. GOZ controleerde de wedstrijd, kreeg nog een aantal behoorlijke kansen op “meer” (GOZ had zelfs een penalty moeten krijgen na een overtreding binnen de 16 op Victor Boere….. ) en toen de scheidsrechter affloot stapten de mannen van GOZ dan ook als terechte winnaar van het veld. De 3 punten mee naar Mijnsheerenland.

De Brug Der Zuchten
Met een vertraging van 45 minuten (want natuurlijk ging de Spijkenisserbrug weer open, grrrrrr) werd er nog even een klein feestje gevierd in de kantine op Sportpark De Erve in Mijnsheerenland……. (Want als je dan toch mag kiezen tussen Spijkenisse of Mijnsheerenland……. Nou dan weet ik het wel!!!!)

Volgende week een vrij weekend…… Daarna, 20 november, de derby tegen Goudswaardse Boys. Altijd gezellig…….