Poll: 91% procent van alle gemeenten in Nederland bieden de mogelijkheid winkels te openen op zondag. Wilt u in de Hoeksche Waard de winkels ook open op zondag?

6527

HOEKSCHE WAARD – Het is voor 91% van de gemeenten, en voor 96% van alle Nederlandse inwoners mogelijk om op zondag te winkelen in de eigen gemeente. Wat betreft de koopzondagen wil het college het huidige beleid ook in 2021 handhaven. In de gebieden van de voormalige gemeenten Cromstrijen, Korendijk en Strijen betekent dit dat geen koopzondagen worden vastgesteld en in de gebieden van de voormalige gemeenten Binnenmaas en Oud-Beijerland handhaving van het bestaande beleid. Bekijk hier de stukken van de Oordeelsvormende vergadering  op 3 november aanstaande van de gemeenteraad.

Daarom ook de volgende poll:

Het is voor 91% van de gemeenten, en voor 96% van alle Nederlandse inwoners mogelijk om op zondag te winkelen in de eigen gemeente, Wilt u in de Hoeksche Waard de winkels ook open op zondag?

  • Ja ik wil ook de mogelijkheid hebben om te winkelen in de Hoeksche Waard op zondag (54% )
  • Nee ik ben tegen omdat ik het fijn vindt als er 1 dag in de week rust is. (20% )
  • Nee ik ben tegen uit religieuze overtuiging. (17% )
  • Het maakt mij niet uit of ze open of dicht zijn (9% )

Total aantal stemmen: 3.376

Laden ... Laden ...

Stemmen is niet meer mogelijk de poll is gesloten.

De voorgestelde winkeltijdenverordening 2021 is gebaseerd op het Hoofdlijnenakkoord dat door het college op 8 januari 2019 is gesloten.

Tekst uit Hoofdlijnenakkoord van het college:

Openstelling van winkels en horeca en evenementen op zondag

De zondag is voor vele inwoners van de Hoeksche Waard een dag van bezinning, rust, ontmoeting en ontspanning. Zondagsopenstelling van winkels is ook niet in het belang van werknemers en kleine ondernemers.

In de praktijk blijkt dat er de afgelopen jaren per gemeente/ dorp verschillend wordt omgegaan met de zondags- openstellingen van winkels en horeca en het houden van evenementen. De coalitie wil daarom wat betreft de koopzondagen het huidige gedifferentieerde beleid handhaven. In de gebieden van de voormalige gemeenten Cromstrijen, Korendijk en Strijen worden dus geen koopzondagen vastgesteld en in de gebieden van de voormalige gemeenten Binnenmaas en Oud-Beijerland wordt het bestaande beleid gehandhaafd.

Ook de manier waarop wordt omgegaan met de openstelling van de horeca blijft gehandhaafd. Wat betreft particuliere recreatieve evenementen zal de gemeente geen stimulerende of faciliterende rol spelen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.