Nieuw groen op het Zomerplein in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

image-5133010PUTTERSHOEK – Het wijkcomité Wijk van je Leven in Puttershoek houdt zich bezig met het groen o.a. op het Zomerplein. Het is dankbaar werk om te zien hoe jong en oud ervan genieten.

Na overleg met gemeente Binnenmaas en externe partners hebben wij meer bloeiend groen op het plein gerealiseerd. Zo zijn er 3 geveltuinen aan de kant van het COKD gemaakt en twee kleinere bij de ingang van Zorgwaard. De 2 ronde plantenbakken nabij de ingang zijn geheel gesponsord door Gemeentewerken van gemeente Binnenmaas. Planten, aarde etc in de geveltuinen dankzij sponsoren gemeentewerken, Tuincentrum Kruithof en Zorgwaard. Vogelhuisjes aan de rode muur dankzij Hoeksche Waardse Landschap. Een staand vogelhuisje nabij de ingang trekt vogels als de bewoners er wat brood e.d. indoen. De vlinderstruiken in debloembakken en geveltuinen trekken vlinders aan.

Nu nog vogelnestjes in de vogelhuisjes aan de muur en er komt meer vogelleven op het plein. De kinderen van COKD geven de planten op het plein zoveel mogelijk door de weeks water. Zij hebben met hun ouders de lavendels enbloembollen gepoot rondom de 10 bomen. Af en toe loop ik zelf langs om naar het wel en wee te kijken van het groen. Middels een buitenwaterkraan van Zorgwaard is het makkelijker om de planten water te geven.

Dankzij de sponsoren kunnen wij het mooi maken en wij zijn hen zeer erkentelijk voor de goede samenwerking! Mochten er lezers zijn die ook groene vingers hebben dan zijn zij zeer welkom bij ons.(aanmelden [email protected]) Ideeën over het plein kunt u deponeren in de witte brievenbus in de hal van Zorgwaard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren