Strijen afgedroogd bij competitie start bij DBGC

Oude Tonge – Het debuut in de Zeeuwse 2e klasse E is de Strijense Technische Unie equipe slecht bevallen; met een afgetekende 5-2 nederlaag keerden zij terug uit Oude Tonge.

Nadat in de 15e minuut DBGC-keeper Roy Nieuwland Strijens aanvaller Nelson Viera Tavares van scoren afhield, was het in de 20e minuut raak aan de andere zijde.  De snelle Mels de Blok legde de bal panklaar op ex-Strijen speler Joran Maliepaard, die met een bekeken bal in de verre hoek keeper Kaz Kromwijk kansloos liet. In de 32e minuut kwam Strijen op gelijke hoogte na een prima aktie van Nelson Viera Tavares die via de binnenkant van de paal de 1-1 aantekende.  Vlak voor rust voorkwam keeper Kaz Kromwijk een nieuwe achterstand en had Strijen de pech dat een vrije kopkans van Collin van den Berg naast het doel belandde.

Na de rust was het al weer snel raak. In de 50e minuut stelde de razendsnelle vleugelspits Jeroen Sep zijn maat Joran Maliepaard in staat de 2-1 aan te tekenen en voorkwam Kaz Kromwijk een grotere achterstand, maar in de 65e minuut was hij kansloos op de 3-1 door Jeroen Sep.

In de 66e minuut was het over en uit toen Melvin de Blok mistasten van Kaz Kromwijk afstrafte. Colin van den Berg wist in de 88e minuut na een 1-2 met Romeo da Silva nog de 4-2 aan te tekenen, maar het laatste woord was aan Jeroen Sep die op snelheid alle verdedigers zijn hielen liet zien en beheerst de 5-2 eindstand aantekende.

A.s. zaterdag krijgt Strijen thuis de kans zaken op orde te stellen als het voor hen onbekende ’s-Heer-Arendskerke op bezoek komt aan de Strijense Sportlaan. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.