Radio Hoeksche Waard zoekt meest zonnige zomerhits

158

ZOMERSEPUTTERSHOEK – Radio Hoeksche Waard zendt deze zomer de Zomerse 50 uit, de hitlijst met de meest populaire zomerhits allertijden. Luisteraars van Radio Hoeksche Waard kunnen nu hun favoriete zomerhits doorgeven voor deze hitlijst. Stemmen kan tot en met 16 augustus op www.zomerse50.nl. Onder alle stemmers wordt een vakantie in Tsjechië verloot. De winnaar mag met vijftien anderen een week doorbrengen in een vakantievilla.

De Zomerse 50 is de meest zonnige hitlijst van het jaar met de vijftig populairste zomerhits ooit gemaakt.

Vorig jaar kwam de Noorse zanger Anders Nilsen binnen op nummer 1 met zijn zomerhit Salsa Tequila. Nummer 2 was de Lambada van Kaoma en op 3 stond Bryan Adams met Summer of ’69.

Wat de zomerhit van dit jaar is, wordt bepaald door de stemmen die online op www.zomerse50.nl worden uitgebracht. Er mag gestemd worden op de hits van dit jaar, zoals Drank & Drugs van Lil’ Kleine en Ronnie Flex, Parijs van Kenny B en El Perdón van Nicky Jam & Enrique Iglesias. “En veel mensen stemmen ook nog steeds op de aloude zomerhits, zoals Surfin’ USA, de Ketchup Song en de Macarena. Die nummers blijven gewoon elk jaar scoren”, zo vertelt Martijn de Lange van lokale omroep TV Enschede FM, de initiatiefnemer van de jaarlijkse Zomerse 50. De uitslag van de Zomerse 50 2015 is bij Radio Hoeksche Waard te horen op Zaterdag 29 augustus tussen 14:00 en 18:00 uur.

De jaarlijkse Zomerse 50 is uitgegroeid tot een radio-evenement met 150 omroepen in Nederland en België die de hitlijst uitzenden. De lijst is in 2001 begonnen, dit jaar is de vijftiende keer. Het succes van de Zomerse 50 zit volgens De Lange in het blije gevoel dat de liedjes oproepen. “Als je al deze zomerhits op de radio hoort, word je toch ontzettend vrolijk? Bij deze nummers horen zomerse herinneringen, over vakanties met de vouwwagen of met de caravan, over zomerliefdes of over je eerste vakantie zonder ouders. Zo hoort bij elke vakantie een eigen liedje. Met de Zomerse 50 kun je deze herinneringen herbeleven bij jouw lokale omroep. Even terugdenken aan vroeger.”

Kijk voor meer informatie over de Zomerse 50 op www.zomerse50.nl of op de website van Omroep Hoeksche Waard, www.omroephw.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.