Ventura Sport wint ruim van Nio

Strijen – De tweede wedstrijd van het seizoen heeft Ventura Sport makkelijk gewonnen van tegenstander NIO uit Rotterdam. Gezien het mindere spel van Ventura Sport vorige week en de goede score die NIO had neergezet, leek het vooraf een spannende wedstrijd te worden. Niets was minder waar, de thuisploeg liep makkelijk weg bij de tegenstander en won overtuigend met 16-7.

De matige start van vorige week zat goed tussen de oren, de ploeg van trainer Arie Kranendonk was goed bij de les vanaf minuut 1. Binnen no time was het 1-0 voor Ventura Sport, echter wist NIO al snel de stand gelijk te trekken. Hierna wist de thuisploeg het veldoverwicht in score uit te drukken en liep weg naar een 5-1 tussenstand. Bij 6-3 kwam NIO nog een beetje terug, maar Ventura Sport stelde voor rust nog orde op zaken en liep weg naar een 9-3 ruststand.

In de 2e helft ging de wedstrijd op dezelfde voet verder. Een beter Ventura Sport tegen een NIO dat weinig weerstand kon bieden. De eerste 20 minuten waren redelijk en de thuisploeg bleef lekker door scoren, via een 12-4 naar een 16-6 tussenstand. Het laatste kwartier werd rommeliger en wist Ventura Sport niet meer te scoren, NIO wist nog 1 doelpunt te maken waardoor de eindstand van 16-7 op het scorebord kwam te staan.

Met 2 overwinningen op rij is Ventura Sport goed van start gegaan in de competitie en staat het nu gedeeld bovenaan. Echter is zaterdag de eerste echte test tegen ACKC uit Almkerk. ACKC is vorig jaar gedegradeerd en is toch wel een van de kanshebbers voor de bovenste plekken, in de voorbereiding verloor Ventura Sport nog ruim in een oefenwedstrijd. Het is tijd om a.s. zaterdag meer weerstand te bieden om de punten in Strijen te houden, de wedstrijd begint om 15.30 uur in Strijen.

Doelpuntenmakers: Nathan Visser 6, Lennert Leunis 3/Siebe Buitendijk 3, Sanne van der Maas 2, Arnold in’t Veld/Marlissa Seton ieder 1.