Hond Zus zwemt met baasje mee tegen spierziekte ALS

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

IMG_0766PUTTERSHOEK – Sinds Bernadette van der Drift te horen kreeg dat haar zwager Guus de ziekte ALS heeft is ze gaan kijken wat ze kon doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar deze slopende ziekte. Al snel kwam ze uit op de Amsterdam City Swim, waarbij er op 5 september 2 kilometer door de grachten van Amsterdam wordt gezwommen.

Het is voor vd Drift geen onbekend terrein om mee te doen aan een sportieve inzamelingsactie, al 5 keer eerder deed zij mee als loper tijdens de Roparun. Maar dit jaar heeft zij zich toegelegd op een andere fysieke uitdaging en doel. Voor deze 2 kilometer durende zwemtocht moet natuurlijk getraind worden en dit doet vd Drift niet alleen.

Ze zwemt in de Vliet achter haar huis in Puttershoek namelijk samen met haar hondje Zus. De viervoeter blijft de hele training trouw naast haar bazin zwemmen. Het zwemmen gaat vd Drift goed af, maar het gezelschap van haar hondje Zus maakt het extra gezellig en speciaal.

Bernadette vd Drift en Zus zijn nog op zoek naar mensen of bedrijven die dit bijzondere duo willen sponsoren om zo veel mogelijk geld op te halen voor het onderzoek tegen ALS u kunt doneren door hier te klikken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren