Nielsbakt4cancer voor KIKA

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

img_9780MaasdamNet als vorig jaar voor “Pink Ribbon” wordt onder de naamgeving “Nielsbakt4cancer” ook nu weer voor het fietsteam “Inspire2livemusic-classic” een sponsoractie georganiseerd. Ditmaal met de verkoop van KIKA-koeken, KIKA-cupcakes en loten met als prijs een prachtige KIKA-2 lagen taart.Alle netto opbrengsten van het fietsteam, dat op 9 september j.l. opnieuw De Mont Ventoux beklom, zijn bestemd voor de stichting KIKA, in het bijzonder voor de bestrijding van lymfeklierkanker bij kinderen.

Het begon allemaal zo’n drie jaar geleden toen Niels Zilverschoon uit Maasdam voor de bestrijding van kanker, als 6 jarig jongetje en jongste lid van het fietsteam “De Mont Ventoux” op wilde fietsen. Net als de andere teamleden ging Niels aan de slag voor het ophalen van sponsorgeld. Onder de naamgeving “Nielsbakt4cancer” kreeg hij het onder meer voor elkaar dat z’n moeder koekjes, cupcakes en taarten ging bakken en niet zonder succes.

Voor 2016 heeft het fietsteam gekozen voor het thema kinderkanker.Elk jaar krijgen in ons land circa 500 tot 550 kinderen kanker, waarvan er bijna elke 2 dagen er
(1)een sterft. De “stichting KIKA” maakt zich sterk om de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen tot 95% in 2025.

Voor onderzoek is hiervoor veel, heel veel geld nodig.De teller staat inmiddels op € 64.000,= . Streven is om op 14 januari 2017, tijdens een bijzonder concert in het Dolfinarium te Harderwijk voor KIKA de € 100.000,= aan te kunnen tikken. Voor Pink Ribbon werd vorig jaar ruim € 105.000,= bijeen gebracht.

Ook voor KIKa wil “Nielsbakt4cancer” een steentje bijdragen. Dit zoals gemeld met het in de maand oktober bakken en verkopen van KIKA-koeken, KIKA Cupcakes en loten voor een KIKA-taart die door Cakeshop Special Moments uit Puttershoek is gesponsord.Met hulp van voormalig bakker Jan de Koning en het gebruik van diens bakkerijmuseum te Maasdam worden al deze lekkernijen in de kleuren en vormgeving van het KIKA-logo uitgevoerd.

img_9782

De koeken in een verpakking van 4 stuks kosten € 5,=, de cupckakes in de smaken Amaretto en Engelse toffee kosten € 2,= p.s. Een lootje voor de taart (15/20 personen) kost € 1,= .Al met al leuk om te trakteren, thuis, op school, in het bedrijf of gewoon om lekker te snoepen.

Bestellingen kunnen worden geplaatst bij “Nielsbakt4cancer”, telefoon 06-83573340 of 06-27199710.Ook zijn er enkele winkels waar de lekkernijen kunnen worden gekocht en worden er de komende zaterdagen enkele verkoopplaatsen ingenomen. Bedrijven kunnen de actie sponsoren door het opnemen van een advertentie op de site en plaatsing op FaceBook.

Voor meer informatie, zie www.nielsbakt4cancer.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.TAGGED:
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page