Veilig de straat op met uw scootmobiel in Numansdorp en Klaaswaal

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

rijlesCROMSTRIJEN – Lang niet iedere scootmobielbestuurder heeft ervaring in het verkeer. Daarnaast is het besturen van een scootmobiel niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom organiseert de gemeente Cromstrijen samen met Veilig Verkeer Nederland een scootmobielcursus.

“Het is belangrijk dat iedereen veilig aan het verkeer kan deelnemen”, aldus wethouder Hans Flieringa. “Dat geldt dus ook voor bestuurders van een scootmobiel. Ik hoop dan ook van harte dat vele deze cursus volgen zodat we met z’n allen zorgen voor de veiligheid in het verkeer.”

Doel van de cursus is om bestuurders van scootmobielen meer bewust te maken van hun bijzondere positie in het verkeer en ervoor te zorgen dat zij langer veilig mobiel blijven. De cursus bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte.

Ongelukken

Op dit moment zijn er ongeveer 300.000 scootmobielen. Dit aantal stijgt elk jaar. Met de toename van de populariteit stijgt ook het aantal ongelukken waarbij een scootmobiel betrokken is. In 2014 werden bijna 2500 bestuurders van scootmobielen behandeld in ziekenhuizen. Het merendeel was 55-plus.

Klaaswaal en Numansdorp 

Voor de inwoners uit Klaaswaal vindt de cursus plaats op 16 september 2015 in sporthal de Bongerd, Klaverbladstraat 3 in Klaaswaal. Op 22 september 2015 is de cursus voor inwoners in Numansdorp in het gemeentehuis, Buttervliet 1 in Numansdorp. De cursus begint om 10.00 uur met een theoriegedeelte. Na een pauze volgt ’s middags van 13.00-15.00 uur het praktijkgedeelte.

Aanmelden |

Scootmobielbestuurders die een scootmobiel via de gemeente (Wmo) in bezit hebben, ontvingen persoonlijk een uitnodiging voor deze cursus.

Indien u als scootmobielbezitter in de gemeente Cromstrijen geen uitnodiging hebt ontvangen, kunt u zich tot uiterlijk 1 september 2015 (Klaaswaal) of 7 september 2015 (Numansdorp) opgeven. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met Jan Kraak van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Cromstrijen via telefoonnummer: 0186-656216.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren