Jaar- en Streekmarkt Oud-Beijerland beloofd veel diversiteit en gezelligheid!

0
254

Schermafbeelding 2015-09-03 om 18.58.45OUD-BEIJERLAND – Op 12 september 2015 wordt voor alweer de 19de keer de Jaar- en Streekmarkt in Oud-Beijerland georganiseerd. Naast de sfeervolle en gezellige braderie met meer dan honderd kramen, vindt op deze dag verschillende activiteiten voor kinderen, oude ambachten, straattheater en verschillende optredens plaats.

Net als vorig jaar breidt het evenement zich uit met de Streekmarkt op het Molenplein. Bezoekers kunnen genieten van tal van ‘groene’ kramen. “Het aanbod is weer vanouds groots met lokale ondernemers, verenigingen en tal van leuke kraampjes. De organisatie heeft bovendien besloten dat de Streekmarkt een hele sterke en leuke aanvulling was en zetten we dus jaarlijks door.” aldus coördinator Adri de Groot.

Ook dit jaar valt de Jaar- en Streekmarkt samen met de open monumentendag. Tal van mooie monumenten openen die dag hun deuren en vinden er diverse activiteiten plaats. Zo kunt u het Oude Raadhuis bekijken, is de toren van de Dorpskerk te beklimmen, is er een oude ambachtenmarkt bij de Dorpskerk, en bij Rooms Katholieke Kerk Antonius van Padua vind er 2 maal een optreden plaats van het Renaissance Consort.

De Jaar- en Streekmarkt zijn dit jaar van 10:00 tot 18:00 uur. Voor het eerst tot 18:00 uur om ook meer aansluiting te hebben met de winkels die vanaf deze dag op zaterdagen voortaan tot 18:00 geopend zijn om de klanten beter van dienst te kunnen zijn. Op het Molenplein kunnen kinderen vanaf 12:00 uur gratis verkleed meerijden in een pony met wagen. Een mandenmaker geeft demonstraties en zanger Jan Raats treed om 16:00 op.

Op de Streekmarkt zijn er ook optreden van cover zangeres Michelle met gitarist Erwin.
Op het podium over de Vliet van 11:00 tot 13:00 uur spectaculaire demonstraties van vechtsporten van Hans Roos. Om 13:15 en 14:00 uur demonstraties van sportschool Easyfit, om 15:30 een mooi optreden met populaire muziek gespeeld door harmonieorkest De Bazuin met oa een speciale samba groep. In het centrum treed het duo Les Amis op van 12:00 tot 16:00 uur met accordeon en bas. En Ben de Banjoman kunt u eveneens treffen in het centrum op zijn paard alwaar hij country toppers ten gehore brengt op zijn banjo.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.