Zinkweg in 2e helft onderuit bij SCO’63

Na een 1-1 ruststand moest Zinkwegse Boys in Spijkenisse in de 2e helft buigen voor thuisclub SCO’63. Het werd uiteindelijk 4-1.

Vanaf de aftrap golfde het spel op en neer en waren er kansen voor beide ploegen. Namens Zinkwegse Boys schoot John Ackon voorlangs en maaide Justin de Lange van zeer dichtbij over de bal heen. Aan de overkant bracht ZWB-goalie Stephan van Ruiven 2 keer knap redding op goed geplaatste schoten van de gastheren. In de 25e minuut was het SCO’63 wat een 1-0 voorsprong nam. Een voorzet vanaf rechts werd bij de 2e paal binnen geschoten. Hierna waren er kansen voor de thuisploeg, o.a. een bal op de paal, om de score te verdubbelen maar dit gebeurde niet. in de 43e minuut brak Zinkwegspits John Ackon door en werd in de 16 meter gevloerd. De toegekende strafschop werd door Ackon zelf strak in de hoek geschoten, 1-1.

In de 2e helft kwam SCO’63 in de 55e minuut op 2-1. De spits ontweek nipt de buitenspelval en rondde af. Hierna werd er bij ZWB een mannetje doorgeschoven en ging men achterin 1 op 1 spelen. Dit pakte verkeerd uit want met enkele goed uitgespeelde aanvallen wist de thuisploeg nog 2 keer te scoren waardoor Zinkweg op een 4-1 nederlaag getrakteerd werd.