Versterking dijk langs de Boezem in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto WHSD

Puttershoek – Waterschap Hollandse Delta gaat de dijk langs de Boezem in Puttershoek versterken. Op 11 april 2022 organiseert het waterschap hierover een inloopavond.

De kade van de Boezemvliet in Puttershoek voldoet niet aan de norm die de provincie Zuid-Holland voor dit soort dijken heeft opgesteld. De dijk is nu nog veilig, maar de normen stellen ook eisen voor de toekomst. De kade van de Boezemvliet voldoet nu niet aan de eisen die daarvoor worden gesteld aan de kruinhoogte en stabiliteit van de dijk.

Om weer aan de vereiste veiligheidsnorm te voldoen, worden er  aanpassingen aan de dijk uitgevoerd:

  • het vervangen van de beschoeiing door een damwand;
  • het aanvullen van het binnen(onderwater)talud met klei;
  • in het kader van onderhoud wordt lokaal over ca. 20 m de kade hoger gemaakt, zodat de kade net als de overige delen van de dijk over 30 jaar nog steeds voldoet.


Ter inzage

Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden heeft het waterschap een Projectplan Waterwet opgesteld. Daarin staan de benodigde versterkingsmaatregelen beschreven. Dit projectplan ligt, met alle bijbehorende bijlagen, van 24 maart tot en met 5 mei ter inzage. Meer informatie hierover vindt u op www.wshd.nl/versterken-kade-langs-de-boezem-puttershoek Hier vindt u onder meer een link naar de digitale stukken en waar de stukken fysiek kunnen worden ingezien.

Inloopavond
Voor omwonenden en andere geïnteresseerden wordt op maandag 11 april van 17.00 uur tot 19.00 uur een inloopavond georganiseerd in Cultureel Centrum De Drie Lelies in Puttershoek.

Tijdens de inloopavond kunnen aanwezigen het projectplan inzien en vragen stellen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren