Akkerranden regeling in de Hoeksche Waard blijft gehandhaafd

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

DSC00156_HOEKSCHE WAARD – De regio Hoeksche Waard bereidt zich momenteel voor op het voortzetten van de regionale akkerrandenregeling ‘Hoeksche Randen’ in 2015. Op 30 december werd hierover een informatieavond georganiseerd bij PPO Westmaas. In de regeling Hoeksche Randen werken waterschap Hollandse Delta, provincie Zuid-Holland, Stichting Rietgors, Stichting Hoeksche Waard op de Kaart en het samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard samen aan de ontwikkeling van akkerranden ter bevordering van waterkwaliteit, biodiversiteit en landschappelijke kwaliteiten.

De Hoeksche Randen vormen een bufferstrook tussen het cultuurgewas van de agrariër en de sloot. Daarnaast zijn de randen nuttig voor de bevordering van de biodiversiteit. Kleine dieren, insecten, vlinders, bijen en vogels maken dankbaar gebruik van de randen. Net als in 2014 zal de uitvoering van de akkerrandenregeling onder leiding van Stichting Rietgors en de werkgroep Hoeksche Randen worden uitgevoerd. De regeling is verder doorontwikkeld waardoor een koppeling met het nieuwe Europese Landbouwbeleid (GLB) mogelijk is.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren