Mini museum op de Bouwsteen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto W. Vergeer

Zo vlak voor de meivakantie waren de groepen 8 op De Bouwsteen in ‘s-Gravendeel volop bezig met het thema Tweede Wereldoorlog. Middels de methode voor wereldoriëntatie, Faqta, kregen de kinderen meer achtergrondinformatie bij de beide wereldoorlogen en de holocaust. In de klas werd de documentaireserie Dertien in de oorlog bekeken en besproken.

Vorige week luisterden ze met volle aandacht naar de 96-jarige Belia Meerburg, die vertelde over haar jeugd in de oorlog, het bombardement op Rotterdam en haar broers in Kamp Amersfoort en vandaag waren de leerlingen zelf aan zet: in zgn. mini musea presenteerden ze uiteenlopende onderwerpen die met de Tweede Wereldoorlog te maken hadden. Van de inval in mei 1940 tot de hongerwinter, van het verzet tot het leven van Anne Frank en van onderduiken tot D-Day. Ze probeerden ook alle zintuigen van de bezoekers te prikkelen: er waren filmpjes te zien, informatiepanelen te lezen, voorwerpen te voelen, radio fragmenten te beluisteren en van alles te ruiken en te proeven. En bezoekers waren er genoeg! De vaders, moeders, opa’s en oma’s kwamen in grote getale de presentaties bezoeken. Een bijzondere afsluiting van dit project zo vlak voor de vakantie, waarin ook 4 en 5 mei vallen.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren