Leerlingen 4 HAVO en 4 VWO van het Hoeksch Lyceum geven gemeente Hoeksche Waard advies over duurzaamheid

271
Op de foto van links naar rechts: Ilse Voogt (Adviseur Duurzaamheid gemeente HW), Florian von Behr (Bres Accommodaties), wethouder Huibert Steen, Hans Janssen (docent Hoeksch Lyceum), de leerlingen 4 HAVO en 4 VWO Hoeksch Lyceum en Lily Venema (Stichting Milieu Dichterbij).

HOEKSCHE WAARD – ‘Scholen voor Duurzaamheid’: dat is de naam van het lesproject van de Stichting Milieu Dichterbij, dat ook dit jaar op het Hoeksch Lyceum wordt georganiseerd. Gemeente Hoeksche Waard neemt aan dit lesproject deel door concrete opdrachten neer te leggen bij leerlingen van 4 HAVO en 4 VWO. Zo gaan de leerlingen aan de slag met de Energievisie Hoeksche Waard en de duurzame school voor de toekomst. In een opdracht vanuit wethouder Huibert Steen buigt een aantal leerlingen zich over het energieneutraal maken van het gemeentehuis in Maasdam. 

Alle gemeentelijke accommodaties in 2030 energieneutraal

Het doel van de gemeente is om in 2040 een energieneutrale Hoeksche Waard te hebben. Het energieneutraal maken van de gemeentelijke accommodaties is daar onderdeel van. In 2030 moeten deze al energieneutraal zijn. Om ze op weg te helpen met hun opdrachten, nodigde wethouder Huibert Steen 21 leerlingen uit om op dinsdag 11 juni het gemeentehuis in Maasdam te bezoeken. Hier werden de leerlingen geïnformeerd over de Energievisie Hoeksche Waard 2016-2020 en het bijbehorend Regionaal Uitvoeringsprogramma Energievisie 2016-2020.

Leerlingen aan de slag

Na het gesprek met wethouder Steen en Ilse Voogt (adviseur Duurzaamheid) kregen de leerlingen een rondleiding door het gemeentehuis. Hierbij konden ze zien welke duurzaamheidsmaatregelen er al te vinden zijn in het pand. De komende tijd gaan de leerlingen aan de slag met de uitwerking van de opdrachten. Later dit schooljaar worden de adviezen gepresenteerd tijdens een eindpresentatie op het Hoeksch Lyceum.

Benieuwd naar het advies

Wethouder Huibert Steen eindigde de middag door de leerlingen veel succes te wensen met hun opdrachten. Hij is erg benieuwd naar het advies!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.