Plaquette markeert stadswoningen Kerkstraat en Nobelstraat in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Wethouder Johan van Buuren (links) en directeur-bestuurder Ben Pluimer van HW Wonen plaatsten de plaquette in de gevel van de woningen aan de Nobelstraat.OUD-BEIJERLAND – Donderdag 11 juni 2015 werd door wethouder Johan van Buuren van de gemeente Oud-Beijerland en Ben Pluimer, directeur-bestuurder van HW Wonen vakkundig een plaquette geplaatst in de gevel van de nieuwbouwwoningen aan de Nobelstraat. Deze officiële handeling markeert de realisatie van 7 stadswoningen in de Kerkstraat en de Nobelstraat naast het Molenplein. HW Wonen is trots op deze prachtige woningen.

Het gaat in alle gevallen om ruime, moderne woningen, die echter qua uiterlijk mooi zijn ingepast in de historische omgeving. De beide woningen in de Nobelstraat beschikken over een garage. De bouw is voorspoedig verlopen en kon in minder dan een half jaar worden afgerond. Het project werd uitgevoerd door BM Bouw Geldermalsen B.V. en het ontwerp kwam van ‘de tekentafels’ van 01-10 Architecten B.V. te Rotterdam. De woningen zijn allen voorzien van een paalfundering. Er is echter niet geheid. De paalfundering is ’trillingsarm’ gerealiseerd door de toepassing van ‘schroefpalen’. Het toepassen van deze methode had uiteraard meerdere voordelen voor de (naaste) omgeving: Door het ontbreken van de gebruikelijke trillingen, die bij ‘gewoon’ heien ontstaan blijft de eventueel hierdoor veroorzaakte schade achterwege en ook de geluidsoverlast is minimaal. Deze schroefpalen zijn verder net zo duurzaam als de gewone heipalen. Het aanbrengen van zulke funderingen wordt inmiddels steeds vaker toegepast in ons land, vooral op locaties in de omgeving van oude binnensteden, of in de nabijheid van oude, historische panden.

Feestelijke officiële handeling

Wethouder Johan van Buuren en directeur-bestuurder Pluimer van HW Wonen ‘markeerden’ de realisatie van de woningen met het plaatsen van een plaquette. Hierna konden alle genodigden, waaronder uiteraard de nieuwe bewoners, in Café/wijnbar/Bistro Van Speyk het glas heffen. En in een informele sfeer kon men meteen even met elkaar kennismaken. Wethouder van Buuren en directeur-bestuurder Pluimer waren blij met de vlotte realisatie van de nieuwbouw én de fraaie inpassing in de buurt. ‘HW Wonen heeft zich sterk gemaakt om hier een heel mooi project te realiseren. Ik hoop dat de bewoners zich snel thuis zullen voelen’, aldus de wethouder. Dit nieuwbouwproject heeft aangetoond dat het goed mogelijk is om nabij of in het oude centrum van de gemeente passende, moderne woningen te realiseren.

Foto’s Arie Pieters / HW Wonen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren