Spuiloop brengt Hoeksche Waard samen en in beweging

0
781
Foto Chantal van der Elst

Oud-Beijerland – De BeneVia Spuiloop Hoeksche Waard vindt plaats op 17 april 2020 en met het evenement wordt geld opgehaald voor Stichting Roparun. De eerste editie gaat door het centrum van Oud-Beijerland, langs het Oude Raadhuis en het Spui met start en finish in de Oost-Voorstraat. Er zijn diverse afstanden zodat iedereen kan meedoen, jong en oud. De Spuiloop brengt heel de Hoeksche Waard in beweging!

Dankzij de vele sponsors en partners is het mogelijk om deze loop te organiseren. Tijdens de sponsorbijeenkomst op 20 februari kwamen zij bijeen in The Lobby Oud-Beijerland om kennis te maken met de organisatie EPCinderunning, met elkaar en kregen zij meer te horen over het programma op 17 april. Hoofdsponsor BeneVia vertelde trots dat zij voor 3 jaar sponsor zullen zijn van de loop. Wethouder Paul Boogaard was aanwezig namens de gemeente: “Wij vinden het als nieuwe gemeente Hoeksche Waard belangrijk dat we met elkaar werken aan de vitaliteit van het gebied. De Spuiloop verbindt en brengt de regio Hoeksche Waard letterlijk samen en in beweging.”

Verschillende wandel- en renafstanden
Wil je meedoen met de Spuiloop dan kan je kiezen uit diverse onderdelen: Kibeo 400 meter Kinderloop, Makelaardij De Jong 800 meter Familieloop, de Auto Binnenmaas Daily Mile, Van Wijnen 5 KM Loop en Makelaardij De Jong 10 KM Loop. Daarnaast is er de mogelijkheid om als businessteam van 4-6 personen deel te nemen aan de Benevia BusinessLoop 5 KM of 10 KM. Maar ook is er een wandelroute van 5 KM. Natuurlijk ontvangt iedere hardloper of wandelaar de unieke Spuiloop medaille.

Rennen voor Roparunteams
Door middel van de BeneVia Spuiloop Hoeksche Waard wordt geld opgehaald voor en door de wel 20 Roparunteams die de Hoeksche Waard kent. De Roparun gebruikt het geld voor projecten die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen. Normaal moeten de teamleden zelf geld ophalen. Nu kan iedereen die deelneemt aan De Spuiloop een eigen donatiepagina aanmaken en daarmee zelf geld ophalen voor de Roparunteams.

Doe mee en Kom in Actie met de Spuiloop
Meer over de loop, inchrijven en zelf in actie komen voor stichting Roparun door het aanmaken van een donatiepagina, kan nu al. Dit kan via www.spuiloop.nl.www.spuiloop.nl Enkel doneren mag natuurlijk ook. Noteer 17 april in de agenda, doe mee of kom kijken!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.