Tal van activiteiten tijdens Plukfestijn bij Landgoed de De Peerdegeaerdt in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Flyer Peerdegaerdts PlukfestijnStrijen – Tijdens het Peerdegaerdts Plukfestijn van vrijdag 25 september tot zondag 27 september staat het zelf plukken van fruit in de karakteristieke hoogstamboomgaard centraal. Daarnaast biedt het Plukfestijn nog tal van andere activiteiten zoals een gezellige kleinschalige duurzame markt.

Verdeeld over drie dagen zijn er biologisch en veganistische producten en tal van lekkernijen te proeven en te koop. Maar ook stoffen tassen, mooie kaarten en sieraden zijn er te zien. Op zaterdag 26 september is Irma Hopstaken, kinderboekenschrijfster, aanwezig.

Zelf plukken

Zelf plukken in de hoogstamboomgaard van De Peerdegaerdt is avontuurlijk en erg leuk om te doen. Zo lang het fruit voorradig is kan met lange plukstokken geplukt worden. De echte waaghalzen kunnen de meters hoge ladders op, om het fruit uit de hoogstambomen te plukken. De verschillende authentieke rassen appels en peren uit de hoogstamboomgaard van De Peerdegaerdt zijn onbespoten en heeft een grote diversiteit aan smaak. Plukkers betalen een vergoeding om het fruit mee naar huis nemen of ter plaatse in de veldkeuken lekkere gerechtjes van maken. De opbrengsten komen ten goede aan het in stand houden van de boomgaard en de educatieve activiteiten die plaatsvinden op De Peerdegaerdt.

Tal van activiteiten

Tijdens verschillende workshops kunnen bezoekers kennis maken met paardencoaching, grondwerk met paarden, het kweken van eetbare paddestoelen, varkens knuffelen en het maken van insectenhotels. Kinderen kunnen daarnaast terecht voor ponyritjes, het borstelen en verzorgen van pony’s en het uitpluizen van uilenballen.

Het Plukfestijn vindt plaats in de karakteristieke hoogstamboomgaard van De Peerdegaerdt op vrijdag, zaterdag en zondag van 11 uur ‘s ochtends tot 17 uur ‘s avonds. Diverse proeverijen en workshops gecombineerd met een kleinschalige duurzame markt maakt het tot een sfeervol geheel. De komende weken wordt meer bekend gemaakt over het definitieve programma, kijk ook op www.peerdegaerdt.nl voor meer informatie of bezoek de Facebookpagina van .


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren