Militairen oefenen in Hoeksche Waard

0
756

Landmacht-Logo-pos-op-kleurHOEKSCHE WAARD – Van woensdag 14 tot en met vrijdag 23 oktober aanstaande oefenen militairen van de Koninklijke Landmacht onder meer in de Hoeksche Waard. Het betreft een oefening van het 41e Pantsergeniebataljon.

Het bataljon is inzetbaar voor genietaken, zoals het dusdanig toegankelijk maken van het terrein zodat de eigen eenheden geen hinder hebben van natuurlijke en/of kunstmatige hindernissen. Het scenario van de oefening is dat zij in een buitenlands gebied optreden. De meeste onderdelen van de oefening vinden plaats in Rotterdam-Rijnmond. Een gedeelte van de oefening vindt ook in de Hoeksche Waard plaats.

In principe wordt alleen gebruik gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen. Hierbij staan de veiligheid en het gebruik van de wegen conform de wegenverkeerswet voorop. Indien niet openbare wegen, paden en terreinen gebruikt moeten worden, wordt vooraf toestemming gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder van het terrein.
Inwoners met vragen en/of klachten over de oefening kunnen contact opnemen met de gemeente waarin ze wonen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.