Eerste paal voor nieuwbouw Groene Kruisstraat in ‘s-Gravendeel

497

Groene-kruisstraat-15-10-2015-A17‘s-Gravendeel – Donderdag 15 oktober 2015 werd in de ‘s-Gravendeelse wijk Bevershoek, in de Groene Kruisstraat, de officiële ‘eerste paal’ geslagen voor een volgende fase van de nieuwbouw in deze wijk. Het betreft de bouw van in totaal 21 woningen. Wethouder Van Etten van Binnenmaas en directeur-bestuurder Ben Pluimer, van HW Wonen zorgden er gezamenlijk voor dat de ‘eerste paal’ snel en vakkundig in de kleigrond verdween.

Invalid Displayed Gallery

Aan de Groene Kruisstraat gaan komende maanden 16 huurwoningen en 5 koopwoningen verrijzen. De nieuwbouw gaat de afgelopen zomer gesloopte, verouderde rijtjeshuizen vervangen. Ondanks de regen en uiterst minimale temperatuur hadden toch tientallen genodigden en toekomstige bewoners de moeite genomen om naar de Groene Kruisstraat te komen. Na het slaan van ‘de eerste paal’ werden zij allen uitgenodigd voor koffie met gebak in het gezellige Partycentrum Concordia. Daar kregen ze later ook nog een presentje overhandigd en er werd een hapje en een drankje geserveerd. De nieuwbouw aan de Groene Kruisstraat is het voorlaatste project in Bevershoek. In het centrum van de wijk, aan de Oranjestraat worden later namelijk ook nog 30 ruime eengezinswoningen gerealiseerd. Hiervan zijn er 7 bestemd voor de verkoop en de overige 23 worden huurwoningen.

Nieuwbouw nodig voor leefbaarheid

De nieuwbouw in de wijk Bevershoek zorgt er ook voor dat op de langere termijn de wijk leefbaar blijft én dat er ook weer jongeren gaan wonen. De vijf koopwoningen zijn inmiddels allemaal al verkocht en allen aan inwoners van ‘s-Gravendeel. Volgens de wethouder een teken dat ondanks de bouwwerkzaamheden de wijk weer meer in trek is bij woningen zoekenden. ‘Ik ben verheugd dat er blijkbaar weer animo is om in Bevershoek te gaan wonen en ik ben vooral blij dat er ook jongeren een huis hebben gekocht. De vraag; ‘hoe zorgen wij ervoor dat ook jongeren in onze dorpen willen blijven wonen’, is toch wel een vraagstuk dat altijd wel ter sprake komt als je wethouder bent in Binnenmaas’, aldus de wethouder. Die verder HW Wonen bedankte voor de jarenlange inzet voor de projecten in Bevershoek, ook als die niet rendabel zijn, zoals de nieuwbouw in de Groene Kruisstraat. Ook Ben Pluimer, directeur-bestuurder van HW Wonen benadrukte het belang van nieuwbouw om de leefbaarheid en vitaliteit in dorpen en wijken overeind te houden.

Groot project voor Binnenmaas

De wijk Bevershoek in ‘s-Gravendeel, in de volksmond ook wel de Oranjewijk of ‘De Nest’ genoemd, is een wijk die grotendeels gebouwd werd na de Watersnoodramp van 1953. In die periode moest er flink gebouwd worde om de groeiende woningnood het hoofd te bieden. Inmiddels voldeden de woningen uit die tijd echter niet meer aan de hedendaagse eisen voor bijvoorbeeld beschikbare woonruimte. Middels de herstructurering van de wijk werd én wordt ook het gebrek aan parkeerruimte aangepakt. De historie van dit nieuwbouwproject gaat terug naar het jaar 2005, toen de voormalige Christelijke Woningstichting ’s-Gravendeel met het plan kwam om de

naoorlogse wijk Bevershoek te herstructureren. Dit zou een grote opwaardering van de wijk gaan betekenen. Hierna volgde een periode waarin volop overleg werd gevoerd met de zittende bewoners, de bewonerscommissie en de gemeente ‘s-Gravendeel. De eerste nieuwbouw in Bevershoek werd in 2009 afgerond. Met de nieuwbouw die nu in de Groene Kruisstraat wordt gerealiseerd nadert de herstructurering langzaam maar zeker haar einde. Alle relevante informatie betreffende de nieuwbouw in Bevershoek is uiteraard te vinden op de website van HW Wonen

(Foto’s: Arie Pieters/HW Wonen©)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.