Piershil verliest in eigen huis met 1 – 6 van BVCB

0
220

08-06-064-hvlPIERSHIL – Piershil liep in de tweede klasse D tegen een enorme nederlaag aan tegen koploper BVCB uit Bergschenhoek: 1-6. Vorig jaar won Strijen op Piershil met dezelfde uitslag.

De lijstaanvoerder werd al snel in het zadel geholpen toen Joost Both in de rug werd geduwd en een handsbal tegen gefloten kreeg. Uit de toegekende vrije trap werd het na vier minuten 0-1 toen Jurriaan Lindhout de scherpe voorzet in eigen doel liep. Nog voor het kwartier werd het 0-2, ingeleid door balverlies van diezelfde Lindhout. Doelman Konings kon de inzet van uitblinker de Kock nog stoppen, in de rebound maakte Rob Rutten het af. Een niet compleet Piershil kon er weinig tegenover stellen, de gasten lieten voor rust mooie kansen liggen om de marge verder te vergroten.

De thuisclub deed na rust snel iets terug, Alex van Dijk brak door en wist de bal bij Ricardo Hoogwerf te bezorgen: 1-2. Terwijl het Piershilse publiek hoopte op een stunt tegen beter weten in was het duel daarna in een kort tijdsbestek volledig beslist. De 1-3 van BVCB werd gescoord met een heerlijke stift van Mike van der Steen, al leek het er sterk op dat hij de bal in buitenspelpositie ontving. Meteen daarop werkte Yousif de Kock uit een corner de 1-4 binnen en leed het geen twijfel wie er zou gaan winnen. Piershil werd daarna een strafschop onthouden, verdediger Hartmans voorkwam met twee handen de 2-4. Een duwtje aan de andere kant leverde wel een strafschop op, alsmede de tweede gele kaart voor verdediger Danny Verveer. Vanaf de stip scoorde Walbeek 1-5, weer De Kock bepaalde na 71 minuten de eindstand op 1-6. BVCB lijkt een serieuze uitdager van het eveneens alles winnende Feyenoord AV, de jonge maar zeer volwassen spelende ploeg uit Bergschenhoek speelt in de laatste wedstrijd in periode 1 uitgerekend tegen die tegenstander.

Opstelling Piershil: Peter Konings, Danny Verveer, Ted den Boer, Jurriaan Lindhout, Martin de Ruiter (67. Daniël Lima), Wesley Koedam, Joost Both (52. Patrick Korpel), Kevin van Valen, Jan Jaspers (71. Geert Bakker), Ricardo Hoogwerf, Alex van Dijk

Foto website Piershil


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.