Gratis scootmobiel lenen voor inwoners met een WMO indicatie in Oud-Beijerland

0
581

IMG_5871OUD-BEIJERLAND – De lijst met middelen, producten en goederen die we kunnen lenen, is lang. Van geld tot boeken en van cd’s tot speelgoed. In Oud-Beijerland is deze lijst uitgebreid met een ‘scootmobiel’. Sinds kort kunnen inwoners namelijk gratis een scootmobiel lenen via de scootmobielpool.

Minder geld en steeds meer mensen die een beroep doen op zorg… dat vraagt om creatieve oplossingen. Het delen van hulpmiddelen (lees: scootmobiel) is er daar één van. “Want”, zo benadrukt wethouder Ina van der Werf-Weeda: “zorg moet voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar zijn en blijven!”

Creatief

Over creatieve oplossingen zoals het delen van hulpmiddelen gesproken. Neem bijvoorbeeld een scootmobiel. Heel handig en je komt nog eens ergens. Maar het vehikel neemt wel erg veel plek in en kan – vooral als er niet dagelijks gebruik van wordt gemaakt – een behoorlijke sta-in-de-weg zijn. Sinds kort kunnen inwoners echter gratis een scootmobiel lenen. Niet alleen gratis en makkelijk, maar de gebruiker heeft ook geen omkijken naar onderhoud en stalling. 

Scootmobielpool
Daarom is voor inwoners van Oud-Beijerland de zogenaamde scootmobielpool bij Zorgwaard, locatie Egmontshof in het leven geroepen. Voor het gratis lenen van een scootmobiel geldt wel een aantal spelregels, zoals:

 • Wmo indicatie
  Lenen kan alleen met een Wmo indicatie (deze krijgt u als u een scootmobiel echt nodig hebt. Hiervoor kunt u zich melden bij het zorgloket in het gemeentehuis).
 • Reserveren
  Reserveer ruim op tijd. Reserveren doet u telefonisch bij het uitleenpunt (0186) 75 03 45. U kunt de scootmobiel maximaal één dag lenen. In overleg kan dit langer (bijvoorbeeld in het weekend). Dit hangt af van het aantal reserveringen. Als u een scootmobiel langer dan één dag leent, zorgt u er zelf voor dat deze wordt opgeladen en goed gestald wordt.
 • Ophalen scootmobiel
  De scootmobiel mag alleen opgehaald worden door de gebruiker. U kunt zich, indien bekend, bij de ergotherapie melden en anders bij de receptie Zorgwaard, locatie Egmontshof. Bij het ophalen toont u de brief van de gemeente, een legitimatiebewijs en een geldige bankpas.
 • Breng op tijd terug
  Met het uitleenpunt spreekt u af wanneer u de scootmobiel terugbrengt. Ook ondertekent u een leenovere Bij beschadiging van de scootmobiel wordt er een eigen risico van € 50,- in rekening gebracht.
 • Pech onderweg
  Krijgt u pech onderweg? Bel dan direct met de leverancier van de scootmobiel. Op maandag tot en met donderdag van 8.30 – 17.00 en vrijdag van 8.30 – 15.00 uur kunt u hiervoor contact opnemen met het klantcontactcentrum van Beenhakker, telefoon (010) 711 71 64. Buiten kantooruren is dit (0800) 022 66 60. Geef aan dat het om een scootmobiel van de scootmobielpool gaat.
 • Haal- en brengservice
  Deze service wordt aangeboden door Zorgwaard. Wanneer u van deze service gebruik wilt maken, dient u dit aan te geven bij de reservering.
 • Proefles
  Aan het meegeven van de scootmobiel gaat een proefles op locatie vooraf. De kosten van deze proefles worden vergoed vanuit de basisverzekering (onder eerstelijns ergotherapie).

De scootmobielpool bevindt zich in locatie Egmontshof van Zorgwaard, Frans Halsstraat 1 in Oud-Beijerland. De openingstijden van de ‘pool’ zijn van 9.00 – 12.30 en 13.00 – 14.30 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.