Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard (RSDHW) en WHW-bedrijven gaan fuseren tot Werk & Inkomen in de Hoeksche Waard (WIHW)

0
1490

ondertekening-sociaal-statuur-WIHWHOEKSCHE WAARD – De Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard (RSDHW) en WHW-bedrijven gaan op 1 januari 2016 fuseren. De fusieorganisatie zal verdergaan onder de naam Werk & Inkomen in de Hoeksche Waard (WIHW) en neemt per 1 januari 2016 de uitvoering van de Participatiewet op zich. Er is dit jaar hard gewerkt aan de totstandkoming van de nieuwe organisatie. Een belangrijk aandachtspunt in alle voorbereidingen zijn de medewerkers. Er is voor elke medewerker een plek in de nieuwe organisatie. Het plaatsingsproces is, in overleg met de vakbonden, vastgesteld in het Sociaal Statuut. Dit Sociaal Statuut is vandaag ondertekend door wethouder Gèraldo Janssen (Strijen), wethouder Arie Mol (Binnenmaas), Pier van der Meer (FNV) en Kees de Leeuw den Bouter (CNV). 

Waarom de fusie? 

De werkzaamheden van de Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard (RSDHW) en WHW-bedrijven vallen vanaf 1 januari 2015 onder de regeling van de Participatiewet, waarvoor de gemeenten verantwoordelijk zijn. Beide voeren namens de vijf Hoeksche Waardse gemeenten werkzaamheden uit, die vallen onder deze wet. Een samenwerking op specifieke gebieden is dan ook een logisch vervolg. Daarnaast hebben zowel RSDHW als WHW-bedrijven te maken met bedrijfskosten, zoals huisvesting, stafdiensten en ICT. Vanuit de samenwerking en het oogpunt van kostenbesparing is besloten beide organisaties per 1 januari 2016 te fuseren.

Werk & Inkomen in de Hoeksche Waard 

De fusieorganisatie zal verdergaan onder de naam Werk & Inkomen in de Hoeksche Waard (WIHW). Werk staat centraal in de organisatie. Samen met het bedrijfsleven (profit en non-profit) in en om de Hoeksche Waard willen wij werk/banen/opdrachten beschikbaar krijgen voor onze cliënten en SW-medewerkers. Hiervoor leggen wij contacten met ondernemers en verdiepen wij ons in de arbeidspotentie van onze cliënten. Door zowel de arbeidsmogelijkheden bij bedrijven als van cliënten goed in beeld te hebben, maken wij een goede match tussen opdrachtgever en cliënt. Cliënten begeleiden wij in het gehele traject naar betaald werk.

Sociaal statuut 

Er is dit jaar hard gewerkt aan de totstandkoming van de nieuwe organisatie. Onderwerpen als het ondernemingsplan, bedrijfshuisvesting, ICT-structuur etc. moeten allemaal gereed zijn voor het nieuwe jaar. Een belangrijk aandachtspunt in alle voorbereidingen zijn de medewerkers. Voorafgaand aan de fusie is vastgelegd dat er geen medewerkers ontslagen zullen worden. Er is voor elke medewerker een plek in de nieuwe organisatie. Dit plaatsingsproces is, in overleg met de vakbonden, vastgesteld in het Sociaal Statuut.

Sociaal Statuut ondertekend 

Het Sociaal Statuut is vanochtend ondertekend door Gèraldo Janssen (wethouder gemeente Strijen en voorzitter Dagelijks Bestuur RSDHW), Arie Mol (wethouder gemeente Binnenmaas en voorzitter Dagelijks Bestuur WHW-bedrijven), Pier van der Meer (FNV) en Kees de Leeuw den Bouter (CNV). Nu dit Sociaal Statuut ondertekend is, kan de plaatsingsprocedure voor de medewerkers gestart worden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.