Ondertekening Retaildeal met Minister Kamp voor detailhandel, vastgoed, horeca in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

sohw-logoHOEKSCHE WAARD – In de Retaildeal staan afspraken over de inzet voor een toekomstgericht beleid voor de detailhandel.  Samenwerking tussen gemeenten en betrokken ondernemers staat daarbij centraal. Ook het ontwikkelen van een actieplan is onderdeel van de Retaildeal.

Aart Jan Moerkerke, burgemeester van Strijen, tekende namens SOHW (Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard) en de andere partijen verenigd binnen het Pact van de Waard, in Den Haag de Retaildeal met de minister van Economische Zaken. De regio wil de komende jaren, in nauw overleg en afstemming met gemeenten en de belangrijkste stakeholders (zoals detailhandel, vastgoed, horeca), werken aan toekomstgerichte, levendige winkelgebieden en winkelvoorzieningen.  Dat is belangrijk voor de aantrekkelijkheid, vitaliteit en leefbaarheid van de dorpen in de Hoeksche Waard.

Dat het ministerie van Economische Zaken en de regio de deal samen hebben ondertekend maakt dat  gemeenten en ondernemers de plannen nu sneller kunnen uitvoeren. De afspraken bieden meer mogelijkheden voor ondersteuning en er kan een breder netwerk, bestaande uit provincie, het Rijk en stakeholders, betrokken worden bij de regionale inzet.

Het idee om als regio de deal te ondertekenen komt voort uit een interactieve bijeenkomst over de toekomst van de detailhandel in de Hoeksche Waard die op 3 juni 2015 plaatsvond. Algemene conclusie van de daarbij aanwezige ondernemers en gemeenten was dat een gezamenlijke inzet nodig is als antwoord op een aantal belangrijke ontwikkelingen en trends op het terrein van de detailhandel. De intentie is om in de loop van 2016 met elkaar te komen tot een gezamenlijke uitvoeringsagenda.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.