ZBVH boekt zeer belangrijke winst bij Rockanje

7 Min Read

Afgelopen zaterdag heeft ZBVH een uitstekende collectieve teamprestatie neergezet door in Rockanje de volle buit mee te nemen naar Zuid-Beijerland.   Zonder de geblesseerde aanvoerder Twan Breure en Robin Konijnendijk miste ZBVH deze middag  twee belangrijke schakels echter centrale verdediger Jasper Barendrecht kon na lang blessureleed weer starten in de basis.

Onder de stralende voorjaarszon werd ZBVH direct fel opgejaagd door de gastheren op het voor hun vertrouwde kunstgrasveld. Toch was de 1e kans voor ZBVH toen Koen de Koning goed werd aangespeeld aan de linkerkant, zijn inzet ging net over het doel heen. Daarna namen de oranjehemden uit de badplaats de regie weer over. De uitstekende aanvoerder van de thuisploeg bediende vanaf het middenveld steeds met listige pasjes de snelle voorwaartsen. Dit werd de inleiding tot de 1e grote kans voor Rockanje na goed 8 minuten spelen toen een aanvaller van de thuisploeg alleen op doelman Yarno Teuling kon afgaan maar zich verkeek op het uitstekende voetenwerk van Teuling. De doelman van ZBVH verkeerd al weken in prima vorm en voorkwam hiermee een vroege voorsprong.ZBVH had in de 1e fase veel moeite met het felle opjagen van de thuisploeg en had voorin ook nauwelijks diepgang en snelheid om de lange bal te geven teneinde zich uit de hoge druk te kunnen spelen.

Toch gingen de kansen over en weer want na een kwartier spelen werd Jimmy Andeweg goed in stelling gebracht door tweeling broer Mike , Andeweg schoot de bal in keer verrassend vanuit de draai  over het doel van de tegenstander. Even later was opnieuw Andeweg gevaarlijk toen hij op zijn kenmerkende manier vanaf links goed naar binnen kapte en vervolgens uit kon halen echter de doelman van de thuisploeg redde uitstekend op het schot .  In de rebound viel de bal net voorbij de ingelopen medespelers van Andeweg zodat dit  gevaar werd geweken .  In een aantrekkelijk duel ging het  spel over en weer maar het laatste kwartier van de 1e helft was duidelijk voor de thuisploeg. Opnieuw was  doelman Yarno Teuling spelbreker met zijn voeten toen een aanvaller van de thuisploeg plotseling voor zijn doel verscheen en kon uithalen. Net voor rust leidde verkeerd uitverdedigen bij ZBVH opnieuw voor een hachelijk moment voor het doel van Yarno  Teuling toen een aanvaller van de thuisploeg de vrije doortocht kreeg. En  wederom liet uitblinker Teuling zien dat er niets te halen viel  , weer voorkwamen zijn benen een zekere achterstand voor de Herculianen.  Mede dankzij de uitstekende reddingen van Teuling werd de ruststand bepaald op 0-0.

Na de thee kwam er een beter ZBVH uit de kleedkamer, aanvoerder Mark Burger die al geel op zak had bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door de pijlsnelle aanvaller Sido Milot.Het trainersduo Borremans/Cats had in de rust goed ingegrepen door de tactiek te wijzigen naar 3-4-3.    Met de gedachtegang dat met meer snelheid en dreiging voorin uit de hoge druk uitgespeeld kon worden werd de 2e helft hervat met meer durf en lef.  Al snel werd zichtbaar dat de omzetting  een gouden zet bleek, al na 4 minuten werd de razendsnelle Milot weggestuurd en binnen het strafschopgebied gehaakt , de leidsman zag er geen penalty ondanks hevige protesten vanuit ZBVH kant.Rockanje wist zich duidelijk geen raad met de tactische omschakeling van ZBVH en liet zijn  hoge druk meer en meer varen door de dreiging van met name Milot . Het was dan ook geen verassing dat zijn uitstekende invalbeurt werd beloond na goed een kwartier spelen in de 2e helft. Spits Bob Donkersloot had zich slim in laten zakken naar het middenveld en dribbelde met zijn linker naar binnen en gaf vervolgens een wonderschone steekbal tussen de linies door naar niemand minder dan Sido Milot , Milot die vrij kwam voor de keeper faalde niet en schoot de bal onberispelijk hard langs de doelman van Rockanje en bracht daarmee zijn ploeg op voorsprong ; 0-1  !Toch bleef Rockanje gevaarlijk maar altijd weer was de geweldige doelman Yarno Teuling een sta in de weg , met nog 20 minuten spelen  keerde hij een afstandsschot , dit keer waren niet zijn voeten maar zijn vuisten spelbreker voor een gelijkmaker.

Kort voor zijn wissel werd Jimmy Andeweg nog onderuit gehaald op de rand van het strafschopgebied nadat hij een hoge bal in 1 keer schitterend aannam uit de lucht , opnieuw zag de verder goed fluitende scheidsrechter er geen strafschop in. De technisch vaardige linkspoot  Jarno van der Heiden kwam daarna in het veld voor de moegestreden Andeweg.De laatste 5 minuten werd nog het gebruikelijke billenknijpen voor de Herculianen toen de thuisploeg nog een paar corners kreeg en zelfs hun keeper mee naar voren kwam,  maar doelman Yarno Teuling was deze middag een onpasseerbaar station waardoor de eindstand werd bepaald op 0-1 .

Aangezien de concurrenten in de degradatiestrijd in de 4e klasse F ook steeds weer punten blijven pakken ( SCO 63 , Hekelingen en GHVV’13)  , waren de 3 winstpunten broodnodig om niet verder achterop te raken. Voor de 3e wedstrijd achtereenvolgens werd een clean sheet gehaald door ZBVH. Volgende week staat er weer een belangrijk duel op het programma voor ZBVH thuis tegen SCO’ 63.