Een bizar ongeval op de Tweede Zinkweg in Oud-Beijerland

1
2129

12295281_758330170940217_5088898684265022033_nOUD-BEIJERLAND – Op zondag avond 22 November heeft er op de Tweede Zinkweg een ongeval plaats gevonden waar famille van elkaar met diverse voertuigen met elkaar in botsing kwamen. De bestuurder van de bromfiets is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en tevens aangehouden vanwege een te hoog alcohol promillage in zijn bloed.

Op het moment dat de 25 jarige bestuurster van de blauwe Golf wordt ingehaald door een 18 jarige bromfietser, schrikt zij hier zo van dat zij een slinger aan haar stuur geeft. Hierop komt de bromfietser ten val en schiet de dame met auto en al een erf op, waarbij zij in de daar geplaatste schuur tegen een aanhangwagen en een in de schuur staande auto tot stilstand komt.

De bestuurder van de bromfiets blies een A en is hierop aangehouden. Omdat hij ook zijn arm uit de kom had, is hij vervoerd naar een ziekenhuis, alwaar er een bloedproef zal worden afgenomen.

Omdat alle betrokken partijen familie van elkaar bleken, is het maar te hopen dat we nu niet voor bemiddelingen die kant op hoeven laat de Politie weten op hun Facebook pagina.

Foto’s Politie Hoeksche Waard


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
1 REACTIE

 1. Artikel “Pro Hoeksche Waard” getuigt van weinig realiteitszin. Juist het uitgebrachte rapport van BMC laat zien dat herindelen op korte termijn een financieel debacle zal opleveren. Oud-Beyerland kan geen sluitende meerjarenbegroting presenteren, de nettoschuld per inwoner in O-B bedraagt € 959,-, Korendijk komt uit op € 997,- en Strijen heeft een nettoschuld per inwoner van € 1963,- tegen Cromstrijen van € 215,- en Binnenmaas als grootste gemeente met ruim 28.000 inwoners komt uit op een nettoschuld per inwoner van € 584,- (bron: Vereniging van Nederlandse Gemeenten). Als we die nettoschulden aftrekken van Binnenmaas als maatman en dan maal het aantal inwoners per gemeente dan komt het totale debacle uit op ruim € 25 miljoen. Dat betekent dat de gemeentelijke belastingen en dus ook de onroerend zakenbelasting omhoog zullen vliegen, als je als heringedeelde gemeente nog een beetje ambitieniveau tentoon wil spreiden. De kans is groot dat dan het ambitieniveau beter op 0 gesteld kan worden wil je financieel niet aan de bedelstaf geraken. Het bedrijfsleven wil straks een heel groot stempel drukken op de Hoeksche Waard en dat betekent dat een nieuwe gemeente straks alléén nog naar de pijpen van bedrijven kunnen dansen. het omzeilen en verminderen van regels en criteria van vestiging etc. wordt dan free-riding. Laten ze eerst maar eens het regionale bedrijventerrein vullen. Kijken we naar de Algemene Reserves dan zien we het volgende beeld:
  Binnenmaas € 14.567,- miljoen met ruim 28.000 inwoners;
  Cromstrijen € 5.731,- miljoen met ruim 12.000 inwoners
  Korendijk € 2.157,- miljoen met ruim 10.000 inwoners
  Oud-B’land € 4.720,- miljoen met ruim 23.000 inwoners
  Strijen € 4.519,- miljoen met ruim 8.000 inwoners * hier is rekening gehouden met zogeheten doorsluis-leningen (wellicht doorsluizen naar volgende generaties?)

  Kortom: we hebben drie financieel hele zwakke broeders, die wellicht de reserves van Cromstrijen en Binnenmaas in de toekomst bij een herindeling zullen opeten, willen we niet drastisch de gemeentelijke belastingen moeten verhogen. Dus blijft er slechts 1 alternatief over. beter en versterkt samenwerken waarbij bestuursbevoegdheden op regionaal nivo worden gedelegeerd naar Samenwerkings Orgaan Hoeksche Waard (SOHW), zoals bundelen ambtelijke capaciteit, overdragen beleidsterreinen landschap en ruimte, economie, samenleving en integrale veiligheid. Op deze wijze kun je toewerken naar een eventuele herindeling op lange termijn, dus bottom-up. Als je goed kan samenwerken en de drie genoemde gemeenten krijgen hun financiën beter op orde, dan staat een herindeling in de verre toekomst niets in de weg.

  Maar wat is tot nu toe de rol en de democratische invloed van de inwoners geweest en vindt de politiek dat voldoende? Er zijn totaal ca. 85.000 inwoners in de Hoeksche Waard en er zijn 11.700 enquêtes uitgezet. dat is 13,82% van het totale inwonertal. Reacties op deze uitgezette enquête (respondenten) 2.700. In het rapport BMC staat dat 23% heeft gereageerd en dat is voldoende representatief en betrouwbaar. NIETS is minder waar. Het is dus 23% van 13,82% maakt slechts 3,19% oftewel 3,19% van alle inwoners heeft gereageerd en het evaluatierapport van BMC durft dit dan representatief en betrouwbaar te noemen, QUOD NON.

  En welke politieke partij durft te strijden voor een raadgevend referendum om de inwoners, nota bene 85.000, de uiteindelijke keuze te laten maken? Je kunt de Hoeksche Waard op korte termijn via een herindeling bestuurlijk voorgoed verpesten. Laat de bevolking spreken!

Reacties zijn gesloten.