Baggerwerkzaamheden in de Binnenhaven van Numansdorp

0
412

70510780NUMANSDORP – Sinds maandag 7 december is de firma KUIPERS infra begonnen met het baggeren van de Binnenhaven van Numansdorp. Dit doen zij in opdracht van het waterschap. In 1999 baggerde het waterschap de Binnenhaven voor het laatst. 16 jaar later is het nodig de Binnenhaven weer te baggeren, om zo de waterkwaliteit en de waterafvoer te verbeteren.

Werkzaamheden

Het baggeren gebeurt door met een boot de bagger te verschuiven naar vier overslaglocaties: de Burgemeester Henrylaan, de Hallinxweg, de Vlielanderstraat en De Zomp/Schippershuis. Vanaf deze locaties voert de aannemer de bagger af naar een stortlocatie. De route voor het afvoeren van het baggerslib is onderaan dit bericht te dowloaden.

In verband met het afvoeren wordt onderzocht of de Hallinxweg gedurende de werkzaamheden wordt afgesloten voor alle verkeer, behalve voor het streekbusvervoer. In dit geval wordt een omleidingsroute aangegeven.

De werkzaamheden nemen circa drie maanden in beslag, tot uiterlijk 15 maart 2016.

Vragen

Voor vragen over het uitvoeren van de werkzaamheden kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met KUIPERS infra, te bereiken op telefoonnummer (078) 6742187.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.