Korfballers Ventura Sport winnen net niet bij Vlaardingen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

korfbal_tcm79-34322Vlaardingen – Zaterdag 5 september speelde Ventura de 2e wedstrijd van het seizoen, uit tegen kampioenskandidaat Vlaardingen. Jonah Sanderse was nog afwezig door vakantie en Danielle Boudewijns moest zich kort voor de wedstrijd ziek afmelden, zij werden verdienstelijk vervangen door Arco Dalm en Marlijn Schaap.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op en de uitgestippelde tactiek van Ventura om de aanval van Vlaardingen te ontregelen werkte.Echter na 10 minuten leiden een aantal onoplettendheidjes tot directe tegengoals en liep Vlaardingen van 1-1 naar 6-1. Ventura rechtte de rug en binnen 7 minuten haalde Ventura op naar 6-6, waarna er een gelijk opgaande, spannende wedstrijd ontstond. Via 8-6 werd de 8-7 ruststand bereikt.

In de rust werd de tactiek voor de tweede helft doorgenomen. De 2e helft werd een tactisch spel, waarbij Ventura via 8-8 steeds aan de goede kant van de score stond. Bij 8-9 was er een kans een 2 puntenvoorsprong te nemen, maar werd verzuimd te scoren. Met 10-10 op het scorebord braken de laatste 10 minuten aan, het leek er op dat de ploeg die als eerste zou scoren de pot ging winnen. Kansen aan beide kanten, maar het was Vlaardingen die 4 minuten voor tijd de belangrijke 11-10 binnen schoot. In de laatste minuut scoorde Vlaardingen nog 12-10, de eindstand.

Conclusie is dat Ventura een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde en feitelijk een punt verdiende en dus te weinig kreeg.

Doelpuntenmakers:
Lennert Leunis 5x, Siebe Buitendijk 3x, Arnold in ’t Veld en Arco Dalm 1x.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren