Binnenmaas wint van Soccer Boys

6 Min Read

Schermafbeelding 2016-01-24 om 20.58.38MAASDAM – Zaterdag 23 januari stond de eerste wedstrijd op het programma van het jaar 2016 en deze was tegen het Soccer Boys van Mark Weel. De uitwedstrijd hiervan willen we snel vergeten omdat we daar kansloos hadden verloren.

Toch begon Binnenmaas onrustig aan de wedstrijd met veel balverlies, waardoor Soccer Boys gelijk vol in de aanval kon. Dit resulteerde tot de eerste kans voor Ferry Bross van Soccer Boys in de 1e minuut, maar zijn schot was te zacht en dus geen probleem voor Sem Kerkhof.In de 4e minuut was er opnieuw een kans voor Soccer Boys, deze keer was het Wilmar Zeelenberg die op doel schoot, deze keer moest de doelman van Binnenmaas (Sem Kerkhof) gestrekt naar de hoek, maar hierdoor wist Sem wel de 0-1 te voorkomen en dus een belangrijke redding.In de 10e minuut ging Paul Siebers in de fout op eigen helft en speelde de bal zo in de voeten van Sander de Heus. Sander versnelde richting het doel van Soccer Boys en speelde de bal af naar aanvoerder Danny Maijers die zo alleen voor de doelman kwam en de bal onder Steven van Aalst schoof en de stand op 1-0 zette.
Na de voorsprong werd de wedstrijd volledig andersom, Binnenmaas maakte het spel en Soccer Boys had niks te vertellen en kon alleen maar achteruit lopen.
In de 14e minuut moest de stand ook op 2-0 komen, Danny Maijers speelde de bal na een uitstekende actie naar Remco vd Stel die alleen nog maar de doelman van Soccer Boys hoefde te passeren maar helaas ging zijn inzet net naast het doel.
In de 30e minuut werd het dan toch 2-0, Sander de Heus kon na een goed genomen hoekschop van Sjoerd van der Pers de bal binnenkoppen en zo de voorsprong verdubbelen.
Vlak voor rust was er nog een mogelijkheid voor 3-0, Sander de Heus speelde de bal naar Sjoerd van der Pers maar die laatste zag dat zijn schot knap werd gestopt door Steven van Aalst.

In de 2e helft was het speelbeeld niet veel anders dan in de eerste helft en was het wachten tot de 3-0 in het voordeel van Binnenmaas.In de 52e minuut was Danny Maijers dicht bij, maar zijn schot vanuit de draai binnen de 16 ging naast het doel. Het was wachten tot de 71e minuut op een doelpunt en opnieuw kwam deze uit een standaardsituatie. Een vrije trap aan de linkerkant werd goed genomen door Desi Sanderse en het was opnieuw Sander de Heus die de bal binnen wist te koppen.
Met de 3-0 was de buit definitief binnen, maar toch werd het nog even spannend, want 7 minuten voor tijd wist Soccer Boys toch een doelpunt te maken, het was Martijn Helmendach die de bal binnen wist te koppen na een voorzet van de rechterkant en zo toch nog een beetje geloof terug te brengen bij de spelers van Soccer Boys. Dit zorgde ervoor dat de mannen van Mark Weel de laatste minuten nog vol in de aanval gingen om zo snel mogelijk de 3-2 te maken en die mogelijkheden waren er wel, alleen stond iedere keer Sem Kerkhof in de weg en liet zien dat hij een zeer goede doelman is en heel erg lastig te passeren is.

Binnenmaas wint met 3-1 en inmiddels was de wedstrijd van Papendrecht-Bolnes ook afgelopen met 2-2 en dit betekend dat Binnenmaas stijgt van plek 4 naar plek 3.
Volgende week staat de wedstrijd tegen Lombardijen op het programma die thuis werd gewonnen met 3-1. Lombardijen staat op de laatste plaats, maar juist dat is een reden om scherp te zijn voor deze wedstrijd en vol aan de bak te gaan.

Na deze wedstrijd werd het zeer positieve nieuws naar buiten gebracht dat zowel de hoofdtrainer Leo Dekker als de assisitent trainer Henk Stok hebben besloten om na dit seizoen nog een seizoen te blijven bij FC Binnenmaas. Iets waar spelers, bestuur, huidige staf als supporters van FC Binnenmaas erg blij mee zijn. Ook heeft de verzorger Bert van Zanten aangegeven nog een seizoen door te gaan en ook dat is goed nieuws voor de club.

Opstelling: Sem Kerkhof, Charlie de Graaf, Leon vd Stel, Justin de Man, Rianto Vrutaal, Remco vd Stel, Desi Sanderse, Sander de Heus, Aaron Perez, Danny Maijers en Sjoerd vd Pers

Wissels: Joey de Jong, Mike Post, Milton Keeldar, Rolin Notenboom en Kevin Kuijer