Cafe’s in de Hoeksche Waard voeren na controle en boete rookverbod in

1
1058

12593739_923804081022373_3990188333157448187_oHOEKSCHE WAARD – Nadat er afgelopen weekend rookcontrole’s werden uitgevoerd bij kroegen in de Hoeksche Waard en daar bij verschillende boete’s werden uitgedeeld hebben de kroegen nu toch echt na zoveel jaar het rookverbod genegeerd te hebben het rookverbod per direct in te voeren. Kroeg eigenaren verwachten dat hierdoor de gezelligheid minder zal worden omdat de klanten buiten moeten gaan roken of in de rookruimte.

Kroegen waar nog gerookt mocht worden en die vanaf heden het rookverbod hebben ingevoerd  zijn:

  • Cafe ’t Veerhuys in Puttershoek
  • Cafe het Centrum in Puttershoek ( roken wel mogelijk in rookruimte )
  • Café ’t Haventje in Goudswaard
  • Cafe de Vertraging in Strijen
  • Cafe ’t Dijkie in ‘s-Gravendeel ( roken wel mogelijk in rookruimte )
  • Cafe De Herberg ‘s-Gravendeel ( roken wel mogelijk in rookruimte )

Regels voor een aparte ruimte om te roken

In een aparte ruimte mag er nog wel worden gerookt. Een rookruimte moet afsluitbaar zijn met een deur. Buiten deze ruimte mag er geen hinder van de tabaksrook zijn. De rookruimte mag geen doorgang zijn naar andere ruimten in de zaak. Bijvoorbeeld toiletten en een uitgang.

Het moet duidelijk zichtbaar zijn dat in de aparte ruimte mag worden gerookt. In de rookruimte mag niet gewerkt worden, ook niet door de eigenaar. Er mogen bijvoorbeeld geen glazen worden opgehaald. De rookruimte mag pas worden schoongemaakt na sluitingstijd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.