IkPas 2016 is van start

Webredactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
kDneH6SaHOEKSCHE WAARD – Heel de maand maart 2016 doet de Hoeksche Waard mee aan de landelijke IkPas actie. De gehele maand wordt door deelnemers géén alcohol gedronken, om aan de lijve te ervaren wat de positieve effecten hiervan zijn. We roepen zoveel mogelijk inwoners van de Hoeksche Waard op om de uitdaging aan te gaan. “IkPas. Jij ook?”

Waarom IkPas:
IkPas zet op zeer inzichtelijke wijze mensen aan het denken over hun eigen alcoholgebruik: hoeveel en wanneer drink ik alcohol? En kan ik het een maand lang volhouden zonder mijn glaasje wijn of biertje?

Gewoontegedrag van dagelijks een glaasje alcohol, wordt inzichtelijk gemaakt. Daarnaast is het goed als mensen zich bewust zijn van de invloed die zij op jongeren hebben. Het drinkgedrag van jongeren wordt namelijk sterk beïnvloed door de omgeving; hun directe omgeving, ouders, vrienden en familie, maar ook rolmodellen en mensen met voorbeeldfuncties.

Door aan te sluiten bij IkPas geven volwassenen een positief voorbeeld aan de jongeren in hun omgeving en laten zij zien dat het ook leuk en gezellig kan zijn zonder alcohol en dat er lekkere alternatieven zijn voor alcohol.

IkPas levert direct positieve resultaten voor deelnemers
Uit onderzoek blijkt dat de deelnemers van IkPas uit 2015 direct na afloop, maar ook nog na een half jaar, minder alcohol drinken. Ook slapen zij beter en voelen ze zich energieker. Deelnemers zijn zich bewuster geworden van de rol die alcohol in hun leven speelt.

80% van de deelnemers beveelt de actie aan anderen aan. Eveneens 80% wil in 2016 weer deelnemen of overweegt dit.

aanmelding:
De IkPas 40 dagen is woensdag 10 februari gestart. Op dit moment zijn er al meer dan 4.500 deelnemers de uitdaging aangegaan.

Wil jij ook meedoen aan IkPas? Meld je dan aan voor de 30 dagen variant. Deze start op 1 maart. Betrek je vrienden, familie, studiegenoten, collega’s, docenten, medesporters, of welke groep dan ook bij je bevindingen. Geef ook het goede voorbeeld en doe mee!

meld je aan via: www.ikpas.nl

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel