Mogelijk gezondheidsonderzoek naar aanleiding lekkage Shell Moerdijk voor inwoners van Strijen en Strijensas

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

blackSTRIJEN – De gemeente Strijen vraagt de GGD West-Brabant in een brief, om ook de inwoners van in ieder geval het buurtschap Strijensas te betrekken bij een eventueel gezondheidsonderzoek. De gemeente Moerdijk vroeg de GGD onlangs onderzoek te doen naar de gezondheidseffecten van de chemische industrie op industrieterrein Moerdijk.

Inwoners van het dorp Moerdijk maken zich zorgen over hun gezondheid door vooral de chemische industrie op het nabij gelegen industrieterrein Moerdijk. Om die reden is de gemeente Moerdijk onlangs in gesprek gegaan met de GGD West-Brabant over het uitvoeren van een onderzoek naar de gezondheidseffecten.

Aanleiding voor de gerezen zorgen is het recente voorval bij Shell Moerdijk waarbij gedurende langere tijd onopgemerkt de kankerverwekkende stof ethyleenoxide ontsnapte. Het buurtschap Strijensas ligt echter niet veel verder verwijderd van het industrieterrein Moerdijk. Bij wind variërend vanuit het zuidwesten tot het zuidoosten ligt Strijensas en de directe omgeving eveneens onder de invloedssfeer van het industrieterrein.

Ook de inwoners van Strijensas zijn daarom bezorgd over hun gezondheidsrisico’s. Het college van de gemeente Strijen wil dan ook graag meeliften met het uit te voeren gezondheidsonderzoek. ,,Wij dringen er op aan om in dat onderzoek ook de inwoners van Strijen en zeker van Strijensas te betrekken. Wij worden graag op de hoogte gehouden van de uitkomsten van het overleg tussen de GGD West-Brabant en de gemeente Moerdijk,” aldus burgemeester Aart-Jan Moerkerke.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren