Oud-Beijerland corrigeert OZB tarief, inwoners kregen een te hoge aanslag

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

geld-gevenOUD-BEIJERLAND – Nadere interne controle bracht vorige week aan het licht dat de tarieven van de Onroerende Zaakbelasting voor 2016 in Oud-Beijerland onjuist zijn berekend. Zowel eigenaren van woningen en niet-woningen als gebruikers van niet-woningen ontvingen recent een te hoge aanslag. Wethouder Piet van Leenen (financiën) betreurt het dat de berekening en samenstelling van de OZB-tarieven niet goed is gegaan. Het teveel in rekening gebrachte bedrag wordt natuurlijk zo spoedig mogelijk in mindering gebracht op de aanslag.  

Verrekening

Binnenkort verstuurt het SVHW de kennisgevingen van de gewijzigde bedragen. De incassotermijnen worden daar dan op aangepast en eventueel teveel betaalde bedragen worden teruggestort.

Hoogte

Bij het corrigeren van de tarieven gaat het overigens niet om grote bedragen, zo blijkt uit de volgende berekening: voor een woning met een OZB-waarde van € 250.000,- is circa € 13,- teveel in rekening gebracht.

Begroting

In de Begroting 2016 is overigens wel met de juiste bedragen gerekend, zodat deze aanpassing daar geen invloed op heeft.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren