Extra parkeerplaatsen in centrum Puttershoek

0
1320

1040507201PUTTERSHOEK – Directeur-bestuurder Ben Pluimer van HW Wonen en wethouder Henk van Etten namens gemeente Binnenmaas hebben dinsdag 15 maart een overeenkomst getekend voor de aanleg van extra parkeerplaatsen in het centrum van Puttershoek.

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een krediet van € 65.000,- beschikbaar te stellen voor de aanleg van de parkeerplaatsen en de noodzakelijke sloop van het voormalige kerkgebouw aan het Nieuw Weverseinde. Daarnaast wordt de voormalige Hema bedrijfsruimte gesloopt en ingericht als parkeergelegenheid. HW Wonen brengt beide locaties in.

Al enige tijd bestaat bij de winkeliers in Puttershoek,  de gemeente en HW Wonen de wens om het aantal parkeerplaatsen in het centrum van Puttershoek uit te breiden. Tijdens de begrotingsbehandeling in november 2015 heeft de gemeenteraad, na het aannemen van een motie van het CDA, het college van B&W gevraagd zo snel mogelijk met concrete plannen te komen.

Wethouder Henk van Etten toont zich enthousiast over deze ontwikkeling: ‘Er is duidelijk behoefte aan extra parkeerplaatsen en de aanleg er van is een extra impuls voor het centrum van Puttershoek.’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.