Fc Binnenmaas is de weg kwijt en verliest opnieuw

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read

fcbinnenmaasMAASDAM –  Zaterdag 19 maart stond de thuiswedstrijd tegen CWO op het programma, een wedstrijd waarvan iedereen wist dat het geen gemakkelijke zou worden. Dit niet eens gebaseerd op de kwaliteiten van de tegenstander, maar vooral vanwege de huidige vorm van de thuisploeg. Fc Binnenmaas speelde deze wedstrijd met rouwbanden en voor aanvang van de wedstrijd werd er door middel van een minuut stilte stil gestaan bij het overlijden van Pim de Lange, voorheen jarenlange hoofdsponsor van de selectie.

Wie een paar minuten te laat was miste al gelijk 2 doelpunten.De allereerste was in het voordeel van FC Binnenmaas, Rianto Vrutaal kon, na een goede actie aan de rechterkant, de bal bij Danny Maijers krijgen, die de bal op zijn beurt weer door speelde naar zijn broer Johnny Maijers. Johhny had niet genoeg ruimte om zelf te schieten en gaf daarom de bal op Aaron Perez die op zijn beurt de bal via de linker paal binnen schoot en hiermee stond er na 3 minuten al de 1-0 op het scorebord.

Lang nagenieten van dit doelpunt konden de supporters van Binnenmaas niet, want 3 minuten later stond er alweer 1-1 op het scorebord. Denzel Asmus wist na een hoekschop de bal binnen te koppen zonder dat het hem moeilijk werd gemaakt door de verdediging en doelman van Binnenmaas.

Pas in de 37e minuut was er weer een echte kans en dit zegt gelijk gnoeg over de kwaliteit van deze wedstrijd waar Binnemaas heel veel moeite had met hun tegenstander, maar vooral met zichzelf.

Het was de centrale verdediger die de genomen hoekschop van Aaron Perez maar net naast het doel kopte. Waar iedereen dacht dat de ruststand 1-1 zou zijn werd er toch nog gescoord en helaas niet in het voordeel van de mannen van Leo Dekker. Het was Nailey Girigorie die er 1-2 van wist te maken uit een situatie dat niet eens een kans was, maar omdat de verdediging van Binnenmaas de bal niet weg kon krijgen lag de bal toch in het net.

Dan ga je de rust in met een 1-2 achterstand en verwacht je dat de 2e helft anders zal zijn, dat de mouwen op worden gestroopt. Waar Binnenmaas in de 2e helft op jacht ging naar de gelijkmaker was het CWO in de 49e minuut die alweer kon juichen. Opnieuw was het Nailey Girigorie met het doelpunt op zijn naam, hij kreeg de bal van Romeo Silva en kreeg de bal over Sem Kerkhof en binnen de palen. Ook in de 2e helft was de echte actie alleen te vinden in het begin van de wedstrijd en aan het einde van de wedstrijd. Er tussen in was er weinig te genieten met vooral slecht voetbal en veel dingen die verkeerd gingen. Pas in de 85e minuut was er weer eens een echte kans en ook dit was gelijk weer een doelpunt. Danny Maijers wist de bal door te spelen aan de ingevallen Kevin Kuijer en hiermee kwam Kevin alleen voor de doelman van CWO. Iedereen weet dat als Kevin alleen voor een keeper komt dat het 9 van de 10 keer een doelpunt is en dat was nu dan ook het geval en dus 2-3. Met nog 5 minuten te gaan leek het dan toch nog spannend te gaan worden, maar die spanning was snel voorbij. Het was Nailey Girigorie die opnieuw wist te scoren en naast een hattrick te maken, maakte hij ook de beslissende en dit gebeurde allemaal 1 minuut na de 2-3 van Binnenmaas.

Binnenmaas laat zien dat ze nog steeds effectief omgaan met de kansen, want er is niks mis met 2 doelpunten uit 3 kansen. Maar hieruit kan je wel gelijk concluderen dat Binnenmaas op dit moment te weinig kansen creeert en te veel doelpunten tegen krijgt.Volgende week is Binnenmaas vrij en speelt het op dinsdagavond vriendschappelijk uit bij VVGZ en volgende week zaterdag wordt er thuis vriendschappelijk gespeeld tegen de nummer 2 van de 3e klasser uit west 3C, namelijk NSVV. Een goede week om eens goed te gaan kijken wat er moet gebeuren om uit deze sleur te komen. Het is duidelijk dat hier geen uitzonderingen voor zijn en dat het gehele team hier aan mee moet werken.

Opstelling: Sem Kerkhof, Leon vd Stel, Justin de Man, Sjoerd vd Pers, Charlie de Graaf, Johnny Maijers, Remco vd Stel, Danny Maijers, Aaron Perez, Rianto Vrutaal en Rolin Notenboom.

Wissels: Joey de Jong, Richard vd Wilt, Bas de Kruiff, Sander de Heus en Kevin Kuijer


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren