Geslaagd Hoeksche Waards Kampioenschap Kerstboomwerpen in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

image1STRIJEN – Afgelopen zaterdag vond het 3e Hoeksche Waards Kampioenschap Kerstboomwerpen weer in Strijen plaats. Tijdens de gezellige kerstavond in het dorp kwamen veel deelnemers op het Kampioenschap af.

Deelnemers konden bij een vooraf uitgezette baan, met een echte kerstboom proberen om deze zover mogelijk weg te werpen. De winnaar bij de mannen van vorig jaar Nils Holman opende en gooide direct een afstand van 7.55 meter.

De kerstbomen waren dit jaar wel een stuk zwaarder en kwamen hierdoor minder ver maar dat gaf niks voor de ruim 150 deelnemers . Van jong tot oud iedereen kon een boom werpen Voor de allerkleinste deelnemers was zelfs een mini kerstboom beschikbaar.

Nils Holman , vorig jaar kampioen bij de mannen was ook van de partij om zijn titel te verdedigen. Dit viel nog niet mee, uiteindelijk werd hij 3e met een afstand van 7.55 meter.

Winnaar bij de mannen werd overduidelijk Henrie uit Strijen. Hij gooide maar liefst een afstand van 8.00 m en mocht hierdoor met de wisselbokaal en als Kampioen naar huis.

Bij de vrouwen won Alisa Troost het kampioenschap. Net als vorig jaar ging zij met de 1e prijs en wisselbokaal naar huis, dit keer met een afstand van 5.10 meter.

Bij de kinderen ging de fanatieke Nynke Verschoor met de 1e prijs naar huis , met een afstand van 8.15 meter.

Alle winnaars gingen met leuke prijzen naar huis die door diverse winkeliers uit Strijen beschikbaar waren gesteld.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement met een leuke sfeer. De opbrengst van het Hoeksche Waards Kampioenschap bedroeg € 875,- en is geheel beschikbaar gesteld aan het Roparunteam DriemTiemStrien.

Uitslag 3e Hoeksche Waards Kampioenschap Kerstboomwerpen:

Mannen 12+Naam: afstand
1Henrie8.00 meter
2Valentijn Wessels7.60 meter
3Nils Holman7.55 meter
Vrouwen 12+Naamafstand
1Alisa Troost5.10 meter
2Marloes Petri4.30 meter
3Tanja Kronemeijer3.75 meter
Kinderen tm12 jrNaamafstand
1Nynke Verschoor8.15 meter
2Bart Molendijk7.90 meter
3Bram Hoogvliet7.50 meter

Foto Ferry Krauweel


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren