Zinkwegse Boys door de ondergrens bij TransvaliaZW

Oud-Beijerland – Aan de na de winterstop ingezette glijvlucht van Zinkwegse Boys is nog geen einde gekomen. Kansen genoeg tegen TransvaliaZW, maar de overtuiging ontbrak. Bij de hekkensluiter, die dit seizoen pas één potje wist te winnen, werd een 2-4 nederlaag geleden.

Hoewel er nog een theoretische kans bestond dat Zinkwegse Boys de nacompetitie kon halen, wekten de spelers niet de indruk er zelf nog in te geloven. En zonder strijd geen overwinning… Al in de vijfde minuut kreeg TransvaliaZW een doelrijpe kans, maar de
bal werd naast geschoten. Een paar minuten later verprutste de thuisploeg een veelbelovende uitbraak en werd Zinkweg opnieuw gespaard. Daarna kansen voor ZWB middels Martijn van Zuuren en John Ackon, alvorens Transvalia in de 16e minuut de score
opende. De bal werd door de snelle spits langs de uitkomende doelman Van Ruiven geschoven: 1-0. Vijf minuten later was de stand weer gelijk, toen een rebound van een hard schot van Justin de Lange door Martijn van Zuuren werd binnengetrapt: 1-1. Lang bleef
deze stand niet op het bord want in de 21e minuut nam Transvalia opnieuw de leiding. Zowel verdediger als keeper werden omspeeld waarna de 2-1 simpel binnen werd getikt. De boys probeerden het wel, maar het bleef bij goed bedoelde pogingen. De gastheren
waren in de 37e minuut wel weer trefzeker. Een mooie volley van grote afstand stuiterde via onderkant lat weer het veld in, waar een alerte Transvaliër de 3-1 in het doel kon werken.

In de tweede helft werd good-old Peter van Dam van stal gehaald, wat meer rust in het elftal bracht. Hoewel het al snel na rust 4-1 werd, was het vooral Zinkwegse Boys dat de tweede helft een hele serie kansen kreeg. Meerdere voor Martijn van Zuuren, maar ook
Rayman Al Turky, Mees Lebbink en Eric den Outer kregen de bal in kansrijke positie niet tussen de palen. De scherpte ontbrak steeds en daardoor was het was telkens ‘net niet’ deze middag. TransvaliaZW kreeg tussendoor via enkele counters een paar grote kansen
om de score uit te breiden. In de 75e minuut viel de 2-4, toen een diepe bal van Peter van Dam op John Ackon door laatstgenoemde langs de keeper werd geschoten. Het laatste kwartier werd plichtmatig uitgespeeld. In de slotminuten was er nog onnodig
commotie om niks. De score, die op basis van alle kansen van beide ploegen wel twee keer zo hoog had kunnen uitvallen, bleef steken op 2-4. Meer dan een 7e of 8e plek in de eindstand zit er dit seizoen niet meer in voor Zinkwegse Boys.