OBS de Boomgaard eerste Afvalvrije School in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Naamloos-1MIJNSHEERENLAND – Op speelse wijze zullen de leerlingen van OBS de Boomgaard in Mijnsheerenland tijdens de kick-off op donderdag 7 januari starten met deelname aan de pilot Afvalvrije School. Gemeente Binnenmaas wethouder Wouter Joosten is aanwezig bij de aftrap van de eerste Afvalvrije School!

Dit project is een samenwerking tussen Stichting Van Afval naar Grondstof, RAD Hoeksche Waard en Koos de Vuilnisman. Kan deze school helemaal afvalvrij worden? Om de school op weg te helpen krijgt iedere klas afval sorteerbakken, zodat de leerlingen in de klas kunnen leren hoe zij afval moeten scheiden en milieubewust worden. De stoere vuilnisman zal leuke opdrachten met iedere groep rondom afval uitvoeren en er worden leuke drinkbekers overhandigd aan alle leerlingen van de school.

Het project Afvalvrije School sluit mooi aan bij Goed Scheiden Loont. Beiden zijn gericht op de toekomst en daarom is het belangrijk om bij de jeugd te beginnen. Want jong geleerd is oud gedaan! Wij willen iedereen graag leren dat afval heel waardevol kan zijn. Op een afvalvrije school wordt al het afval gescheiden, voor hergebruik. Ons streven is om zowel op school als thuis zo min mogelijk restafval te produceren en duurzaam in te kopen. Met Goed Scheiden Loont is het streven om jaarlijks maximaal 100 kilo aan restafval per huishouden in te zamelen. Er hangt ook een financieel voordeel aan een deelname aan Afvalvrije scholen, het levert de school een forse kostenbesparing op.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren