Update Coronavirus cijfers in de Hoeksche Waard dinsdag 19 mei

4295

HOEKSCHE WAARD – Er zijn er in het ziekenhuis sinds maandag 18 mei geen nieuwe patiënten  uit de Hoeksche Waard opgenomen in het ziekenhuis met het Coronavirus. Het aantal opgenomen personen in de Hoeksche Waard staat nu op 76 personen.  Het aantal positieve geteste personen in de Hoeksche Waard steeg  de afgelopen 24 uur met 1  en staat op  287. Het aantal overleden personen steeg de afgelopen 24 uur niet Er zijn tot nu toe 20 personen overleden in de Hoeksche Waard aan de gevolgen van het Coronavirus. De cijfers van het weekend worden meestal pas op dinsdag en woensdag verwerkt.

Actuele cijfers COVID-19: 19 mei 2020

Positief geteste personen 44.249* (+108)
Ziekenhuisopnames 11.613 (+34)
Overleden personen 5.715** (+21)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

COVID-19 in grafieken

Internationale kaart COVID-19


19-05-2020 14:00 uur

Update 19 mei 2020

Vandaag zijn er 34 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 21 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 44.249 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Afname aantal zieke mensen door COVID-19

Het aantal mensen dat ziek wordt door het nieuwe coronavirus in Nederland neemt sinds eind maart af. Dit blijkt uit de afname van de aantallen nieuw gemelde patiënten, ziekenhuisopnames, IC intensive care -opnames en overlijdens per dag. Ook het aantal mensen dat bij de huisarts komt vanwege klachten die passen bij het coronavirus daalt nog steeds. Dat blijkt uit cijfers van het Nivel. De virologische dagstaten laten zien dat, ondanks een ruimer testbeleid, de laatste drie weken het aantal geteste personen met klachten rond de 30.000 bleef liggen. Van deze geteste mensen heeft een steeds lager percentage COVID-19. Afgelopen week was dit 5%, maar eind maart was 29% van het aantal testen positief voor het coronavirus. 

Figuur. Percentage van positieve laboratoriumuitslagen voor COVID-19, van het aantal personen dat getest is, gemeld door de virologische laboratoria. De bolletjes geven het percentage per dag aan; de lijn een 7-daags lopend gemiddelde.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.