OSV OUD-BEIJERLAND EN SSS Klaaswaal IN DOELPUNTRIJK DUEL IN EVENWICHT

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read

sambabal-voorpagina-tekst-1024x682Klaaswaal – OSV Oud-Beijerland heeft in een doelpuntrijk duel tegen SSS in de extra tijd alsnog een punt uit Klaaswaal weten mee te nemen. De Smeets Ferry-formatie van trainer Ed Kruijthof zag, na een 2-1 ruststand, het scorebord doven met een 3-3 eindstand. Over de zon mochten de vele toeschouwers deze middag niet klagen, maar voor de “aanwezigen” op het kunstgrasveld waren de ingelaste drinkpauzes toch echt bittere noodzaak om nog enig tempo in de wedstrijd te kunnen houden.

Het thuisteam van trainer Pascal van den Hoek voelde zich vanaf de aftrap als een vis in het water op de fraaie mat. Het combineerde er lustig op los en dit leidde al in de 5e min. tot een treffer. Uit een voorzet van Lars van Gameren vanaf de achterlijn viel de bal voor de voeten van Frank van der Linden, die koelbloedig wist af te ronden: 1-0. OSV was in deze fase nog zoekende om het spel te verplaatsen. In de 19e min. werd het zelfs 2-0, nadat de bal uit de kluts op de rand “16” voor de voeten van Oskar van Gelderen belandde, die de bal onder de OSV-doelman in de verre hoek wist te schieten. OSV-doelman Dennis van der Kruit wist in de 27e min. te voorkomen dat een voorzet van Lars van Gameren in de korte hoek doel trof. Uit het niets deed OSV iets terug. Lars Lijten bediende in de 31e min. Rens Burgwal op de rechtervleugel en zijn scherpe voorzet verdween over SSS-doelman Ricardo Minnes bij de tweede paal in de bovenhoek: 2-1. Uit een vrije trap van Gert-Jan de Jong kopte Justin de Lange in de 37e min. de bal in handen van de SSS-doelman en aan de andere kant was het Dennis de Cauwer, die in de 45e min. zijn kopbal uit een voorzet van Frank van der Linden rakelings naast zag gaan.

De tweede helft was amper begonnen of de bal lag al weer in het OSV-doel. Door het hart van de OSV-verdediging was het Dennis de Cauwer, die doel trof: 3-1. Een tweede gele kaart van arbiter Cees Brouwer voor Oskar van Gelderen in de 58e min. deed de wedstrijd langzaam kantelen. Ondanks de numerieke minderheid waren de beste kansen in deze fase toch voor de thuisploeg. Frank van der Linden verzuimde van dichtbij een voorzet van Lars van Gameren af te ronden, door de bal hoog over te schieten en de vrijgelaten invaller Lars in ’t Veld schoot even later, alleen voor het OSV-doel, de bal recht op de OSV-doelman af.
OSV-invaller Nicolas Pane zorgde voor de ommekeer. Nauwelijks in het veld wist de linkspoot, na een pass van Guus Smulders, vanaf de achterlijn de bal in de 83e min. onder de SSS-doelman in de verre hoek te schieten: 3-2. Het opportunisme van de bezoekers bood echter ook ruimte, waar SSS-invaller Geir Sizoo op snelheid aan de andere kant in de 89e min. niet van wist te profiteren door de bal over de OSV-doelman én het doel te schieten. Het bekende gezegde deed zich ook hier weer gelden, want ver in de extra tijd was het alsnog OSV dat de gelijkmaker wist te scoren. Nadat even hiervoor Guus Smulders nog in kansrijke positie was gestrand op de SSS-doelman, was het Nicolas Pane, die de bal uit een scrimmage binnen de “16” over de grond in de verre hoek wist te schuiven: 3-3.

Op zaterdag 14 mei a.s. speelt OSV op sportcomplex “Olympia” de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Perkouw, dat vandaag door een 3-0 overwinning tegen YVV de Zwervers inmiddels is opgeklommen naar de vierde plaats. SSS gaat op bezoek bij Gravendeel, dat ondanks de 1-5 overwinning bij VVOR (winnaar eerste periode) nog altijd niet veilig is. Door het gelijke spel van koploper ZBC’97 tegen SVS (2-2) en de zege van NSVV bij EBOH (1-2) zal het duel tussen runner-up NSVV en ZBC gaan uitmaken wie het kampioenschap zal mogen vieren. SVS kan Sparta bij een ruime overwinning nog afhouden van de derde periode en zichzelf zo mogelijk een vervangende periode bezorgen. De heenwedstrijd op “Nieuw Terbregge” eindigde in 0-8.

SSS – OSV Oud-Beijerland 3-3 (2-1): 5. Frank van der Linden 1-0; 19. Oskar van Gelderen 2-0; 31. Rens Burgwal 2-1; 48. Dennis de Cauwer 3-1; 83. Nicolas Pane 3-2; 90+5. Nicolas Pane 3-3.

SSS: Ricardo Minnes –– Lars van Gameren, Jurjen Nienhuis, Stefan Gerritse en Martin van der Graaf (80. Maurice Zuidijk) –– Emiel Elvers, Erik Blokland en Frank van Splunter –– Oskar van Gelderen, Dennis de Cauwer (68. Lars in ’t Veld) en Frank van der Linden (77. Geir Sizoo).

OSV Oud-Beijerland: Dennis van der Kruit –– Youri van Ruiven, Bas Koelemeijer (80. Nicolas Pane), Gert-Jan de Jong en Patrick den Dulk –– Lars Lijten (62. Koen Scheurwater) en Justin de Lange –– Rens Burgwal, Rory Goudswaard (69. Leonard van Maaren) en Yaromir van Maaren –– Guus Smulders.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.