NSVV wint streekderby van OSV Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

DSC_9569NUMANSDORP – Aan de goede reeks na de winterstop is ook na deze mooie zaterdag 5 maart jl. geen einde gekomen voor de Numansdorpers.Onder een heerlijk zonnetje kon er wederom een derby worden afgewerkt, dit keer tegen de 100 jarige jubilaris OSV uit Oud-Beijerland.OSV is in velen opzichten een verglijkbare vereniging met NSVV; roemrucht verleden, groot vrijwilligers keurkorps en veel eigen jongens in de selectie. NSVV heeft dan weer geen grote ‘broer’ als buurman, dus dat verklaart misschien dan ook het grootste verschil en dat is dan ook het ledenaantal.Dat zal ook exemplarisch blijken voor deze wedstrijd, want NSVV trainers Havelaar en Snel kunnen beschikken over een grotere keuze dan trainer Edwin Kruythof aan OSV zijde.

NSVV schoot deze middag dan ook uit de startblokken en begon aan een reeks goede aanvallen die in de 10e minuut werd bekroond met een mooie schuiver in de linker beneden hoek van Mitchel Louwerens na een mooie 1/2 met Erik van Arendonk.

Wie toen dacht aan een walk over voor NSVV werd teleurgesteld, OSV verdedigde taai en NSVV creëerde wel kansen, maar kon keeper Roeland de Vries van OSV niet meer verschalken in de resterende 35 minuten. OSV kwam er steeds beter in en liet zich een aantal keer brutaal voorin zien en heeft een paar keer met snelle counters de NSVV verdedigers bij de les moeten houden.

DSC_9768De thee werd gedronken met 1-0 stand op het scorebord en de tweede helft ving aan met twee wissels voor NSVV. Leonard Bruynzeel werd vervangen door Jeroen Voshart en Peter Jan Cazander kwam Erik van Arendonk aflossen. De kracht van NSVV lag hem momenteel in de wissel mogelijkheden, want maar liefst vijf gretige wissels die allen eerste elftal waardige spelers zijn, zatten te trappelen om hun opwachting te mogen maken. OSV wisselde in de rust Remy Smulders voor Lennart Rosmolen en zo ving de tweede helft aan.

Een verglijkbaar spelbeeld, alhoewel NSVV het zichzelf steeds moeilijker maakte. Ze werden iets ongeduldig en wisten mede ook door het hobbel de bobbel veld elkaar minder goed te bereiken. In de 66e en 67e minuut lieten beide ploegen van zich spreken. Eerst NSVV waar Marco van Daalen op een schitterende wijze afdrukte uit de draai voor de 2-0 en 1 minuut later wist OSV door Guus Smulders op een echte spitsen manier het gat weer te verkleinen door een onoplettendheid van NSVV; 2-1

Toen soupeerden de trainers aan beide zijde hun resterende wissels, maar in de resterende tijd gebeurden er geen noemenswaardige dingen meer in deze overigens uiterst sportieve wedstrijd.De zeer jonge maar talentvolle scheidrechter Kaijen floot dan ook na drie extra minuten voor het einde en kon de balans worden opgemaakt.

NSVV deed goede zaken door de uitslagen op de andere velden, echter zit de top 6 erg dicht bij elkaar en kan dit dus wekelijks anders zijn. NSVV speelt volgende week de belangrijke uitwedstrijd tegen SVS en OSV krijgt koploper ZBC’97 op bezoek. Voor OSV is het de hoop dat trainer Kruythof snel weer kan beschikken over zijn voltallige selectie om het tij in de resterende 9 wedstrijden te kunnen keren.

Klik hier voor de fotoreportage

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Robin Verhoeven (70e Michael Nijssen), Yoeron van der Ree, Marco Mann, Kjetil Mol, Gersom Rozendaal, Leonard Bruynzeel (46e Jeroen Voshart), Erik van Arendonk (46e Peter Jan Cazander), Roderick Bekker, Marco van Daalen, Mitchel Louwerens

Ruststand:      1 – 0
Eindstand:      2 – 1

Scoreverloop:
10e min.       1 – 0       Mitchel Louwerens
66e min.       2 – 0       Marco van Daalen
67e min.       2 – 1       Guus Smulders


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren