Werkzaamheden halte A29 Numansdorp voor R-net

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Rnet halte L-ZNUMANSDORP – Vanaf half december gaan R-net bussen rijden tussen Rotterdam Zuidplein en Dirksland, gelijk met de start van de nieuwe concessie van vervoerder Connexxion. Hiermee verdubbelt de frequentie op de halte Numansdorp in de richting Rotterdam en Goeree-Overflakkee.

De provincie Zuid-Holland past enkele haltes op de route aan zodat deze voldoen aan de R-net kwaliteit. Vanaf 11 augustus gaat de aannemer aan de slag bij de haltes Numansdorp langs de A29. De bussen blijven de normale route rijden tijdens de werkzaamheden. R-net is het kwaliteitskeurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer. Waar je als reiziger ook instapt, je weet waar je op kunt rekenen: snel, betrouwbaar, frequent en comfortabel openbaar vervoer.

De haltes aan beide zijden van de A29 worden flink aangepakt. De bushokjes worden vervangen door ruimere en comfortabelere bushokjes met R-net meubilair. Ook worden extra overdekte fietsenstallingen geplaatst bij de halte richting Zuidplein. Bij de haltes komen digitale reisinformatiepanelen. Voor een comfortabele gelijkvloerse instap in de bus en maximale toegankelijkheid worden de perrons verhoogd en de looppaden naar de perrons verbreed. De werkzaamheden zijn half september afgerond.

Frequentie

De R-net buslijn komt in de plaats van de huidige lijnen 130 en 136 tussen Rotterdam en Goeree-Overflakkee. De route van deze lijnen en de haltes blijven grotendeels gehandhaafd. De rood-grijze R-net bussen gaan in de ochtendspits negen keer per uur rijden en in de avondspits acht keer per uur. Dat betekent op bijna alle momenten van de dag ten minste een verdubbeling van de frequentie ten opzichte van de huidige situatie voor reizigers van en naar Rotterdam en Goeree-Overflakkee.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.