Willibrordus school Oud-Beijerland gaat sporten voor het Prader-Willi Fonds

0
338

IMG_1045OUD – BEIJERLAND – Op woensdag 2 juli gaan alle leerlingen van de katholieke basisschool Willibrordus te Oud-Beijerland een hele ochtend sporten voor het Prader-Willi Fonds. Gekozen is voor dit fonds omdat lekker bewegen en sporten niet vanzelfsprekend is voor kinderen met het Prader-Willi Syndroom.

In de week van 1 tot en met 4 juli zal er door  de Willibrordusschool binnen het lesprogramma extra aandacht worden besteed aan het Prader-Willi Syndroom (PWS). Mensen met PWS hebben altijd honger, voelen zich nooit voldaan terwijl zij door hun stofwisseling juist minder eten nodig hebben dan gewone mensen. Ook hebben ze slappe spieren waardoor de snel moe zijn en moeite hebben met bewegen. Maar juist die beweging is van cruciaal belang voor PWS mensen.

De sportdag van de Willibrordus zal in het complex van de Boogerd te Oud-Beijerland plaats gaan vinden. De kinderen kunnen voor deze dag gesponsord worden door familie, vrienden en bekenden.  Ook het bestuur van de school zal een “duit in het zakje” doen.

Op vrijdag 4 juli zal de Willibrordusschool vervolgens de opbrengst bekend maken en de cheque overhandigen aan de initiatiefneemster van het Prader-Willi Fonds.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.