DCV drukt Strijen verder in de problemen

0
89

Door een 1-4 nederlaag tegen DCV – de nieuwe koploper in de 2e klasse D – blijft de Strijense Technische Unie equipe in de moeilijke hoek, mede omdat concurrent Charlois hun wedstrijd tegen Deltasport met 5-3 won.Met nog 3 wedstrijden te gaan blijft het billen knijpen om de nacompetitie te kunnen ontlopen.

Reeds in de 1e minuut leek Strijen op achterstand te komen toen Patrick Fortes Gomes vrij voor open goal mocht afdrukken; hij schrok echter van deze kans en zag zijn schot op de lat eindigen. Maar opnieuw geklungel in de defensie stelde hem in de 11e minuut in staat de 0-1 simpel binnen te tikken. DCV hield vervolgens een wedstrijd in kansen missen en was het aan keeper Thijs Roobol te danken dat de score niet hoger op liep, maar in de 31e minuut was hij kansloos toen de defensie zoek gespeeld werd en Ricardo Lelieveld de 0-2 stand aantekende. Op slag van rust wist Daan van Ingen nog de 0-3 aan te tekenen.

 

Na de rust trachtte Strijen de bakens te verzetten en had Kay Berghout pech dat zijn inzet rakelings naast het doel verdween.   In de 67e minuut kwam de Strijense treffer toch op het scorebord; nadat hij zelf binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald mocht Desi Sanderse vanaf de strafschopstip keeper Bart de Keijzer verschalken. Maar het laatste woord was toch aan DCV dat door een rake penalty van ex-prof Carlo de Reuver de 1-4 eindstand bepaalde. Jammer was dat hierna Julian van Dijk twee maal de gele kaart kreeg voorgeschoteld en hij voortijdig mocht gaan douchen.

 

A.s. zaterdag speelt Strijen in Capelle aan de IJssel tegen SVS, waarna de laatste thuiswedstrijd op 28 meigespeeld wordt tegen CWO en op 4 juni de laatste competitiewedstrijd – uit tegen Spirit – volgt, waarna duidelijk zal zijn of Strijen de concurrenten Charlois en Deltasport voor kan blijven of dat er nog nacompetitiewedstrijden gespeeld moeten worden om degradatie te ontlopen.      


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.