Waterschap renoveert oude duiker in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Arco van der Ree
Foto Arco van der Ree

PUTTERSHOEK – Waterschap Hollandse Delta gaat de duiker (‘heul’) aan de Maasdamsedijk in Puttershoek renoveren. Het overtollige water uit de Binnenbedijkte Maas wordt via deze duiker afgevoerd naar de Oude Maas. Met het houten schot kan het waterschap de Boezemvliet afsluiten.

De heul is een gemeentelijk monument met een zeer hoge cultuurhistorische waarde. Het bestaat uit een gemetselde boog in de dijk. Het waterschap vervangt de grasbekleding naast het rijgedeelte die nu op de boog groeit door klinkers en past de afwatering van de rijbaan aan.

De gehele duiker wordt gereinigd.Het metselwerk wordt hersteld waar dat nodig is. De houten schuif wordt tijdelijk verwijderd en krijgt een nieuwe coating als bescherming tegen het water.

De werkzaamheden beginnen maandag 28 augustus en duren tot eind september. Gedurende deze periode moet het verkeer rekening houden met omleiding en vertraging.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.