Bouw uw eigen droomhuis in Poortwijk III in Oud-Beijerland

0
1038

Kavels met nummersOUD-BEIJERLAND – Al een aantal jaar is er in Poortwijk III een continue bouwstroom. Eerst om de voorzieningen te realiseren, zoals de CSG Willem van Oranje, sporthal Carla de Liefde, Agrimarkt en de multifunctionele school en daarna om de eerste reeks koop- en huurwoningen te realiseren.

Een bijzondere, maar doeltreffende volgorde. Wie in de wijk komt te wonen, heeft alles al bij de hand: zorg, supermarkt, basis- en voortgezet onderwijs, sporthal, water en groen. Vanaf maandag 16 november kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een ‘losse’ kavel. Geen kant-en-klare kavel met vaste afmetingen, maar een kavel met alle vrijheid én ruimte. In totaal is er zo’n 5.700m2 grond beschikbaar in Poortwijk III voor de kavelverkoop.

Wensen centraal

Met een kavel in Poortwijk III hebben kopers zelf de regie. Zij bepalen zelf hoe groot de kavel wordt, hoe de woning eruit ziet, wie de woning bouwt en voor welk budget zij de woning bouwen. De kavels worden per stroken van een meter uitgegeven en zijn bestemd voor één woning. Minimale grootte van de kavel is 400m2. De grondprijs is €375,- per m2 kosten koper (exclusief BTW). 

Locatie: exclusief wonen

De kavels liggen aan de oostkant van Poortwijk III (zie bijgesloten locatieaanduiding). De totale oppervlakte van dit gebied is 5.700m2. De kavels hebben uitzicht op water en groen en liggen in een landelijke omgeving met een goede bereikbaarheid. Vanuit Poortwijk III is het centrum van Oud-Beijerland goed te bereiken. Ook zijn kopers binnen vijf minuten op de uitvalswegen richting de snelwegen.

Kavelpaspoort

Op de kavel kunnen kopers een vrijstaande of vrijstaand-geschakelde woning bouwen. Om de kwaliteit en uitstraling van de wijk Poortwijk III te behouden, is een kavelpaspoort ontwikkeld met kavelmogelijkheden en spelregels. Hierin staat onder meer wat de maximale bouwhoogte is, hoe de kavels worden opgeleverd en hoe het zit met het plaatsen van bouwwerken en aanbouwen. Het kavelpaspoort is te downloaden op www.OBLvernieuwt.nl.

Volgorde van uitgifte

De kavels bevinden zich op drie locaties. De uitgifte van de kavels start met de locatie waarvoor de meeste interesse is. Daarna volgen – bij voldoende interesse – de andere kavellocaties.

Inschrijven en procedure

Inschrijven kan van maandag 16 november tot en met donderdag 31 december 2015. Het inschrijfformulier is te downloaden op www.OBLvernieuwt.nl. Geïnteresseerden kunnen op dit formulier aangeven welke kavelgrootte zij nodig hebben voor de bouw van hun droomhuis en op welke van de drie locaties zij dit huis willen bouwen.

Vervolg

Op 8 januari 2016 bepaalt gemeente Oud-Beijerland welke locatie als eerste wordt uitgegeven. Dit doet zij op basis van de ingestuurde inschrijfformulieren. Voor deze locatie start zij vervolgens een lotingsprocedure. Meer informatie over de inschrijf- en lotingsprocedure is te vinden op www.OBLvernieuwt.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.