21 jarige Zuid-Beijerlander Yarno zet zich in voor jongeren

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Jarno - Foto CDA Hoeksche Waard

Zuid-Beijerland – De 21 jarige Yarno Teuling uit Zuid-Beijerland wil zich graag inzetten voor de jongeren in zijn dorp. “Er wordt vaak geklaagd over rondhangende jongeren, maar er is heel weinig te doen voor hen en ze hebben geen plek om samen te komen. Ze zoeken elkaar daarom op in de buitenlucht maar mensen ervaren daar overlast van.

” Yarno bedacht een plan om samen met de jongeren weer leuke dingen te organiseren op het dorp: “Ik wil hen als een ‘oudere broer’ vertegenwoordigen bij gesprekken met de gemeente en omwonenden en ook als vertrouwenspersoon een beetje toezicht houden. Ik snap wat zij bedoelen en wat ze graag willen. Een eenvoudige ontmoetingsplek bijvoorbeeld, en ik wil ook weer wat positieve activiteiten voor jongeren op het dorp, dat is goed voor de dorpssfeer.”

Om steun te krijgen voor zijn plan benaderde Yarno de CDA fractie, die direct positief reageerde. Karoline Vorthoren (fractievoorzitter): “Dit is een heel mooi idee en een prachtig voorbeeld van jongerenparticipatie! Wij helpen Yarno’s plan graag verder en hebben het college van Burgemeester en Wethouders gevraagd het op te pakken.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren