Geslaagd optreden Shantykoor de Hoeksche Waard langs de Oude Maas in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Joop Korte Kaas

Op een leuke locatie, pal aan de Oude Maas was het evenemententerrein van Puttershoek aan de Maas  ingericht. Er was gedurende dit driedaagse evenement van alles te doen. Aansluitend aan de dorpsbrunch op vrijdagmiddag 2 juni was er een optreden van het Shantykoor De Hoeksche Waard. Het bleek dat er toch altijd nog mensen zijn die zeggen het koor niet te kennen. Vreemd, maar dat kan natuurlijk altijd.

Het Shantykoor onder leiding van Paula van Wanrooy treedt zo’n 60 keer per jaar op dus er zijn gelegenheden zat. Deze keer was in Puttershoek dus de mogelijkheid om met het koor kennis te maken of de kennismaking te hernieuwen. Hoe dan ook, het bijna twee uur durende optreden viel goed in de smaak. Er was veel bijval voor het uitgebreide repertoire van Shantyliedjes, andere zeemansliedjes en gezellige meezingers. Nummers zoals ‘Dorp aan de rivier’ en ‘Het kleine café aan de haven’ werden luidkeels door het publiek meegezongen. Ook in Puttershoek bleek weer dat Paula van Wanrooy vele bekenden tegen kwam. Ja, wat wil je? Zij staat inmiddels al weer ruim 13 jaar aan het roer van het Shantykoor en heeft in alle uithoeken van de Hoeksche Waard met hen opgetreden. Voor zes van de koorleden van het Shantykoor De Hoeksche Waard was het deze keer een soort thuiswedstrijd. Zij wonen in Puttershoek. Gemak dient de mens zullen we maar zeggen.    


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren