NSVV Numansdorp in spectaculaire tweede helft langs ’s-Gravendeel

0
292

dsc_8586Numansdorp – Zaterdag 28 maart stonden de vier clubs uit de Hoeksche Waard in twee derby’s tegenover elkaar. In Klaaswaal stonden SSS en Binnenmaas tegenover elkaar waar Binnenmaas met 5 – 1 won van SSS Klaaswaal , terwijl in Numansdorp NSVV en ’s Gravendeel tegenover elkaar stonden.

In de heenwedstrijd had NSVV de match overtuigend gewonnen. In de derde periode hadden de bezoekers de eerste drie wedstrijden overtuigend gewonnen, zodat NSVV wist, dat het vol aan de bak zou moeten om de tweede plaats vast te houden en een spannende wedstrijd leek in het vooruitzicht.

Daar zag het in de eerste helft niet naar uit. ’s Gravendeel had de stevige wind in de rug, maar de eerste kans was voor de thuisclub. Mitchel Louwerens kreeg in de eerste minuut een prachtige kans, maar schuin voor het doel schoot hij de bal over.

In de eerste fase waren de Numansdorpers wat sterker, maar na verloop van tijd kwam er meer evenwicht in de wedstrijd, waarbij de bezoekers wat meer balbezit hadden. In die fase bereikte een pass van Vincent Kroon Colin Reening die vanaf 20 meter Melvin Kruijthof beproefde en die had veel moeite met deze doelpoging.

Een vrije schop van Edinho Pique vanaf de zijkant werd door iedereen gemist en daardoor ging de bal maar net voorlangs het doel.

In de slotfase trok de thuisclub het spel weer meer naar zich toe en kreeg het wat kansjes. Een goede mogelijkheid kreeg Koen Witsiers, nadat Mitchel Louwerens goed de diepte was ingestuurd en met een voorzet Koen Witsiers bediende, maar hij kreeg de bal niet direct onder controle, waardoor de kans niet kon worden benut.

De tweede helft was veel spectaculairder. NSVV nam het spel in handen en bestookte de ’s Gravendeelse veste. Toch was de beste kans voor de gasten, toen Wesley Meuldijk alleen op het doel af ging, maar hij wist deze mogelijkheid niet uit te buiten. Ook zag Michel Bol een schot over gaan. In deze periode begon Michel Bol met het strooien van mooie passes, die steeds voor het nodige gevaar zorgden. Toch was het niet deze speler die voor een beslissende assist zorgde. Deze eer kwam  Melvin Kruijthof toe, die met een uittrap, gedragen door de wind, diep op de helft van de bezoekers kwam en daar stond Kelvin van der Giesen klaar om met een schitterende lob Peter Lerensveld te verschalken en het doel te treffen; 1 – 0.

NSVV drukte door en even later kwam Kelvin van der Giesen net iets te kort om een voorzet van Mitchel Louwerens in te koppen. De terugkomende bal werd door Michel Bol op zijn slof genomen, maar het schoot stuitte af in de mêlee van spelers voor het doel.

De tweede treffer kwam er toch. In de 66e minuut. Vanaf het middenveld speelde Michel Bol de in de diepte sprintende Mitchel Louwerens schitterend aan; deze omspeelde de keeper en schoof de bal beheerst in het nylon; 2 – 0.

dsc_8878

 

De thuisclub ging door, terwijl ’s Gravendeel de bakens probeerde te verzetten. Het gevolg was, dat er voor beide teams de nodige mogelijkheden waren om tot scoren te komen. Hierbij kwamen de Seuters enige malen vrij voor het doel, maar deze mogelijkheden waren niet aan hen besteed. Maar ook bij de thuisclub kwam Erik van Arendonk tot twee maal toe in kansrijke positie, maar hij kwam net iets te kort om de score uit te breiden na goede assists van respectievelijk Mitchel Louwerens en Michel Bol.

Een mooie kans was er in de slotminuut voor Michel Bol, die na een goede pass alleen voor de keeper kwam, maar zijn inzet werd op het laatste moment door de keeper tot hoekschop getikt.

Daarmee eindigde de wedstrijd in een Numansdorpse zege en door het onverwacht grote verlies van SSS staat NSVV stevig op de tweede plaats. Volgende week kan de tweede periode gepakt worden als de wedstrijd tegen ZBC’97 gewonnen wordt. Gemakkelijk zal het niet worden, zeker gezien het feit dat zij bij degradatiekandidaat DHV met 3 – 0 onderuit gingen en dus volgende week dit zeker willen uitwissen.

Ruststand:     0 – 0
Eindstand:     2 – 0 

Scoreverloop:
59e min.     1 – 0      Kelvin van der Giesen
66e min.     2 – 0      Mitchel Louwerens


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.